Μαρία Μηλίνη: «Ο Ερντογάν προσβάλλει την πίστη μας και τον παγκόσμιο πολιτισμό»

«Ο Ερντογάν προσβάλλει την πίστη μας και τον παγκόσμιο πολιτισμό. Ως Έλληνες, ως χριστιανοί ορθόδοξοι, ως πολίτες του δυτικού κόσμου δεν μπορεί παρά να αγανακτήσουμε» υπογράμμισε σε δήλωσή της η Βολιώτισσα υποψήφια ευρωβουλευτής με τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου αναφερόμενη στη λειτουργία της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη ως τζαμί. Η κ. Μηλίνη επεσήμανε ότι «ούτε την έξυπνη κάνει ούτε υποδύεται τον υπουργό των Εξωτερικών» αλλά «ως Ελληνίδα περιμένει από την κυβέρνηση να βρει τρόπο να σταματήσει αυτό το αίσχος».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση:

«Η λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί μας γεμίζει μεγάλη θλίψη και απογοήτευση. Ως Έλληνες, ως χριστιανοί ορθόδοξοι, ως πολίτες του δυτικού κόσμου δεν μπορεί παρά να αγανακτήσουμε. Πρόκειται για έναν ιστορικό ναό με ψηφιδωτά και τοιχογραφίες ανεκτίμητα.

Είναι τελείως αδιανόητο, είναι σίγουρα ανεπίτρεπτο ο Ερντογάν να προχωρά σε μια τέτοια βαρβαρότητα. Ο Ερντογάν προσβάλλει την πίστη μας και τον παγκόσμιο πολιτισμό.

Δεν κάνω την  έξυπνη ούτε υποδύομαι τον υπουργό των εξωτερικών. Ως Ελληνίδα, όμως, περιμένω από την κυβέρνηση να βρει τρόπο να σταματήσει αυτό το αίσχος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.