Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Μόνο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά

Δημιουργείται φορέας που θα προσαρτηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ

Με λόγια θαυμασμού για την πολιτική προσωπικότητα του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε η πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη στο Ράδιο 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη επιβεβαιώνοντας τις κινήσεις της για τη δημιουργία ενός φορέα, με τη συμμετοχή κι άλλων πολιτικών προσώπων από διαφορετικούς ιδεολογικά χώρους, που θα προσαρτηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο ανοίγματός του στην κοινωνία. Η κ. Χρυσοβελώνη ξεκαθάρισε πως η εν λόγω κίνηση δεν είναι πολιτικό κόμμα, αλλά πολιτική παρέμβαση και μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως είναι ο μοναδικός που μπορεί να ηγηθεί και να πάει τη χώρα μπροστά.

“Γίνεται η προσπάθεια δημιουργίας ενός φορέα, μιας πολιτικής παρέμβασης που θα πάει να προσαρτηθεί στο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, έτσι ώστε κι εμείς να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, να γίνει ένα μεγάλο ευρωπαϊκό δημοκρατικό κόμμα, όπως του αρμόζει, με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα, μια πολιτική προσωπικότητα πολύ μεγάλου βεληνεκούς και κύρους και πιστεύω ότι είναι ο μοναδικός που μπορεί να ηγηθεί και να πάει τη χώρα μπροστά”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Χρυσοβελώνη.
Αναφορικά με τις διαφορετικές ιδεολογίες και τους διαχωρισμούς η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε πως παγκοσμίως έχει ξεπεραστεί η άποψη δεξιά και αριστερά και στην Ελλάδα δεν υπάρχει η πολυτέλεια πρόταξης των ιδεολογικών διαφορών.
“Αυτό που μας ενδιαφέρει και μας κάνει όλους εμάς που δημιουργούμε αυτό τον φορέα να θέλουμε να συνεργαστούμε με τον Αλέξη Τσίπρα κυρίως και πρωτίστως είναι οι αρχές τις οποίες έχουμε βάλει και έχουμε υπηρετήσει κι εγώ προσωπικά, όσο ήμουν μέλος αυτής της κυβέρνησης, τις πολιτικές αυτές οι οποίες ενδιαφέρονται για την ευημερία των πολλών και όχι των λίγων και εκλεκτών, για την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, για την εντιμότητα στο χώρο της πολιτικής, για την προστασία των εργασιακών σχέσεων και εργασιακών δικαιωμάτων που βλέπουμε τώρα ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν σέβεται, αντίθετα προσπαθεί να κατακρημνίσει και να κατακρεουργήσει και με παρεμβάσεις στο χώρο της εργατικής νομοθεσίας, αλλά και με τις προβλέψεις που υπάρχουν στον αναπτυξιακό νόμο, που σήμερα στην αρμόδια επιτροπή γίνεται η δεύτερη και τελευταία ανάγνωση για να οδεύσει προς την Ολομέλεια της Βουλής”, ανέφερε η ίδια συμπληρώνοντας πως υπάρχουν πολλές κοινές θέσεις και απόψεις με το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και τόσο η ίδια όσο και άλλοι πολιτικοί θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους προς αυτή την κατεύθυνση.

“Να αντιληφθούν την πραγματικότητα οι διαφωνούντες”
Στην ένταξη στο ΣΥΡΙΖΑ διαφορετικών προσώπων και ιδεολογιών υπάρχουν και οι διαφωνούντες. Γι’ αυτούς η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε πως θα πρέπει να αντιληφθούν την πραγματικότητα και θα πρέπει να κάνουν την αντιστοίχιση του εκλογικού αποτελέσματος με αυτή τη μορφή που θα πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σήμερα.
Σημείωσε πως το 31,5% αυτών των εθνικών εκλογών, αλλά και το μεγαλύτερο ποσοστό του 35% του 2015, δεν αποτελείται από μέλη που ανήκουν στον σκληρό κομματικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι πολίτες που εμπιστεύτηκαν και συνεχίζουν να εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα. “Απεδείχθη ότι σωστά τον εμπιστεύτηκαν, διότι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του, όπως ξεκίνησε και όπως τελικά διαμορφώθηκε, έκανε μία τεράστια προσπάθεια. Παρέλαβε ένα κράτος στην ουσία διαλυμένο, με ταμεία λεηλατημένα και μπόρεσε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και βήμα το βήμα να ανορθώσει την οικονομία, να ξαναφέρει την αξιοπρέπεια στο χώρο της εργασίας”, σημείωσε η κ. Χρυσοβελώνη λέγοντας πως οι παρεμβάσεις θα έπρεπε να είναι πιο δυναμικές και ουσιαστικές, ωστόσο δεν θα πρέπει κανείς να ξεχνά πως ο ουσιαστικός χρόνις διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από την εποχή που βγήκε η χώρα από το μνημόνιο, τον Αύγουστο του 2018 και μέχρι που ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την εξουσία.

“Έστειλα τη διακήρυξη στον Αλέξη Τσίπρα”
Η γνωστή πολιτευτής, αναφερόμενη στην κινητήρια δύναμη για την ανάληψη των πολιτικών πρωτοβουλιών που λαμβάνει υπογράμμισε πως τη δύναμη να συνεχίσει τη δίνουν οι 9581 σταυροί που έλαβε και δεν της επιτρέπουν να στρέψει την πλάτη και να απομακρυνθεί από αυτό το εγχείρημα. Αντίθετα, την οδηγούν να επιθυμεί να ενώσει τις δικές της δυνάμεις προς την κατεύθυνση αυτή, για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα ευρύ, ευρωπαϊκό, σύγχρονο, δημοκρατικό κόμμα, το οποίο θα μπορέσει να επανέλθει στην εξουσία και θα συνεχίσει όλο αυτό το σημαντικό έργο που επιτέλεσε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Το κείμενο της διακήρυξης αυτού του σχηματισμού, στον οποίο έχει ενταχθεί και η κ. Χρυσοβελώνη και υπάρχουν άνθρωποι από το κέντρο και τις παρυφές της δεξιάς, έχει αποσταλεί από την ίδια – επειδή ήταν η τελική του αποδέκτρια- στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αναμένεται και μία συνάντηση με τον ίδιο και συνεργάτες του.
Η ίδια ξεκαθάρισε πως ουσιαστικά η κίνηση αυτή δεν είναι κόμμα, αλλά μία ένωση δυνάμεων πολιτών, που προέρχονται και από την πλευρά της δεξιάς, που δεν συμφωνεί με τις πολιτικές τις νεοφιλελεύθερες που ακολουθεί αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός με το επιτελείο του, υπάρχουν και μέλη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον αυτής της χώρας, υπάρχουν και πολίτες προερχόμενοι από το ΚΙΝΑΛ.

“Χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει καμία προσπάθεια”
Η κ. Χρυσοβελώνη καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα ως πολιτική προσωπικότητα. Αναφερόμενη στις εκδηλώσεις του κόσμου στο πρόσωπό του, σημείωσε πως υπάρχει ένα μεγάλο κύμα ενθουσιασμού και εκδηλώσεις αγάπη από τους πολίτες, πράγμα που δεν το συναντά κανείς συχνά κι αυτό θα πρέπει να το σεβαστούς και οι διαφωνούντες, μιας και όλοι οι πολίτες που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα δεν ανήκουν αμιγώς στον πολιτικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ.
“Είναι πολίτες που πιστεύουν στον Αλέξη Τσίπρα. Γιατί κακά τα ψέματα χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να υπάρξει αυτό το κόμμα και αυτή η προσπάθεια. Είναι λαμπερή προσωπικότητα και η ταπεινή μου άποψη είναι ότι θα πρέπει και οι διαφωνούντες- εντάξει πάντα τη διαφορετική άποψη την ακούει κανείς κι οφείλει να το κάνει, γιατί βρισκόμαστε στη δημοκρατία- να αφήσουν αυτή την εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα να πάει την Ελλάδα μπροστά, να κάνει τους σχεδιασμούς, που εκείνος επιθυμεί και θέλει και να μην του δημιουργούν προβλήματα. Πολίτες προερχόμενοι από διάφορους χώρους και συμπορεύονται με τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί εκείνος είναι η λαμπερή προσωπικότητα”, είπε χαρακτηριστικά.

Η στάση της Μαγνησίας και ο Καμένος
Με θετικό πρόσημο βλέπει πως υποδέχεται το εγχείρημα η κοινωνία του Βόλου και της Μαγνησίας εν γένει η κ. Χρυσοβελώνη, η οποία ανέφερε πως η ίδια συνεχίζει τις επαφές της και την παρουσία της, παρόλο που δεν έχει εκλεγεί, καθώς πιστεύει πως μπορεί να συνδράμει από οποιαδήποτε θέση κι αν έχει κανείς και ίσως και πιο ουσιαστικά, έχοντας αποκτήσει εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια της ενεργούς παρουσίας στο Κοινοβούλιο και στην κυβέρνηση.
Η ίδια σχολίασε πως στον νέο αυτό πολιτικό φορέα θα υπάρχουν και νέα πρόσωπα, το κείμενο της διακήρυξης θα διαχυθεί σε όλη τη χώρα και θα υπογραφεί από πολίτες και τόνισε πως το περιεχόμενό του συμπίπτει με όσα πιστεύει ο Αλέξης Τσίπρας και αυτά για τα οποία έδωσε πάρα πολλή μεγάλη μάχη όταν ήταν Πρωθυπουργός. Η κ. Χρυσοβελώνη μίλησε για τις εποχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημειώνοντας πως υπήρχαν ιδεολογικές διαφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τις άφηναν στην άκρη.
“Κι επειδή θεωρώ πάντοτε σημαντική τη συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ίδιου του Καμένου, θεωρώ ότι δεν έπραξε σωστά να αποχωρήσει από την κυβέρνηση γιατί κατά κάποιο τρόπο ακύρωσε και όσα εκείνος πρόσφερε στο κυβερνητικό έργο”, είπε η κ. Χρυσοβελώνη.

Τέλος, ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τη Θεσσαλία για να ενώσει όλο τον κόσμο στον ανοιχτό και διευρυμένο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ίδια απάντησε σε σχόλια σχετικά με τη μη εγγραφή της στο κόμμα πως”επειδή λέγεται ότι η Χρυσοβελώνη δεν γράφεται στο ΣΥΡΙΖΑ, οι κινήσεις που κάνω είναι πάντα σε απόλυτη συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα διότι στην πολιτική πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός, ειδικά όταν πάει να γίνει ένα τέτοιο εγχείρημα, που είναι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα αυτής της χώρας, πως πολίτες προερχόμενοι από διάφορους χώρους και συμπορεύονται με τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί εκείνος είναι η λαμπερή προσωπικότητα”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.