Μαθητική επίσκεψη στο εργαστήριο παρασκευής τόνου Αλοννήσου

Το εργαστήριο παρασκευής τόνου Αλοννήσου ALELMA επισκέφθηκαν οι μαθητές της Β’ τάξης του Λυκείου Αλοννήσου, συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια τους Κική Αναγνώστου, υπεύθυνη του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας.

Όπως έγινε γνωστό, «η προγραμματισμένη διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προαναφερθέντος μαθήματος, στο οποίο οι μαθητές ερευνούν θέμα σχετικό με την τοπική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου από την ιδιοκτήτρια Αμαλία Καλογιάννη και παρακολούθησαν τη διαδικασία επεξεργασίας και συσκευασίας του τόνου. Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την παραπάνω διαδικασία, αλλά και τα μετέπειτα στάδια της προώθησης και κατανάλωσης του προϊόντος. Η κ. Καλογιάννη απάντησε πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών λύνοντας τις σχετικές απορίες τους. Τέλος, τους προσέφερε νόστιμα εδέσματα φτιαγμένα με τι άλλο; Τόνο Αλοννήσου!!

Οι μαθητές έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την επίσκεψη, αφού είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με ένα τοπικό προϊόν, να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής του, αλλά και να το δοκιμάσουν».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.