Μαθητική επίσκεψη στον Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Αλοννήσου

Τον Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Αλοννήσου επισκέφθηκαν την Παρασκευή το πρωί οι μαθητές της Β’ τάξης του Λυκείου Αλοννήσου, πραγματοποιώντας προγραμματισμένη διδακτική επίσκεψη στα πλαίσια του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας, στο οποίο ερευνούν την τοπική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα.
Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια του σχολείου και υπεύθυνη του μαθήματος, Κική Αναγνώστου, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού και ενημερώθηκαν για την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του από την ίδρυση του ως σήμερα. Στη συνέχεια, ενημερώθηκαν για τον τρόπο παρασκευής των παραδοσιακών γλυκών Αλοννήσου και παρακολούθησαν τη διαδικασία παρασκευής τους από τις γυναίκες του συνεταιρισμού. Στο τέλος, τους προσφέρθηκαν κεράσματα από τα παραδοσιακά γλυκά, τα οποία δέχτηκαν με ενθουσιασμό.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε αφήνοντας στους μαθητές τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά γλυκά, να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παρασκευής τους και να τα γευτούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.