Με 230 άτομα από όλο τον κόσμο ξεκίνησε το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών στη Σκιάθο

Με πρωταρχικό στόχο την ενδυνάμωση του εισερχόμενου τουρισμού και την ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ιδιαίτερα δε του περιπατητικού τουρισμού, το διάστημα 26-30 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιείται  στη Σκιάθο το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών-Πεζοπορίας (WTN).

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών αποτελεί το μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο μονοπατιών στον κόσμο. Περιλαμβάνει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα πεζοπορικών διαδρομών και εισηγήσεων από τους ειδικούς διαφόρων χωρών. Στοχεύει δε στο να φέρει τα μονοπάτια στο μέλλον και στο να εδραιώσει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στον βιωματικό τουρισμό, τον τουρισμό εμπειρίας. Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 230 περίπου άτομα από χώρες των πέντε ηπείρων (ΗΠΑ, Βραζιλία, Κόστα Ρίκα, Ισπανία, Νορβηγία, Γαλλία, Τουρκία, Γεωργία, Ταϊβάν, Αυστραλία, Κορέα, Κένυα, Νότια Αφρική, Καναδάς)

Στο συνέδριο έχουν εγγραφεί 36 περίπου ομιλητές και εκτός από τις διά ζώσης ομιλίες προβλέπονται και συνεδρίες με εξ αποστάσεως συμμετοχή. Επίσης το συνέδριο θα περιλαμβάνει διάφορες παράλληλες δράσεις, όπως ενδεικτικά αναφέρονται εργαστήρια, πεζοπορία σε μονοπάτι της περιοχής.

H είσοδος είναι με ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Το συνέδριο διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και αποτελεί σημαντική ευκαιρία προβολής της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Δήμου Σκιάθου σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Δίκτυο Μονοπατιών (World Trails Network), την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων και άλλους φορείς.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων εκτιμώντας ότι η εν λόγω διοργάνωση θα έχει πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή καθώς συμβάλλει ουσιαστικά τόσο στην ενίσχυση του πολυθεματικού τουριστικού προϊόντος του νομού, στη συγκεκριμένη περίπτωση του περιπατητικού τουρισμού, όσο και στην ανάδειξη και προβολή της τουριστικής φυσιογνωμίας της Σκιάθου, των νησιών των Β. Σποράδων και του νομού Μαγνησίας γενικότερα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενισχύοντας παράλληλα ευρύτερες συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού, πρόκειται να συνδράμει και να συμμετέχει στην εν λόγω διοργάνωση καλύπτοντας μέρος των δαπανών διαμονής των ομιλητών-συνέδρων, δημοσιογράφων, influencer κλπ στο πλαίσιο φιλοξενίας τους.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.