Με ελληνικό «άρωμα» οι εκλογές στην Κύπρο

Τι είπε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο Αδάμος Μουζουρής πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας

Ελληνικό «άρωμα» και νοοτροπία έχουν οι Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, που θα γίνουν αύριο Κυριακή 28 Ιανουαρίου, αλλά και επαναληπτικά στις 4 Φεβρουαρίου 2018, όπου την ψήφο των Κυπρίων διεκδικούν εννέα υποψήφιοι, ενώ κάλπες θα στηθούν στην Ελλάδα, αλλά και στο Βόλο, όπου υπάρχουν φοιτητές και Κυπριακή κοινότητα. Για τις Κυπριακές εκλογές μίλησε στο «Ράδιο Ένα» ο Αδάμος Μουζουρής πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας, που παρομοίασε τις εκλογές στην Κύπρο μ’ αυτές στην Ελλάδα, λέγοντας ότι τα κόμματα έχουν πενιχρό πολιτικό λόγο, υπεκφεύγουν, καμία φορά λένε και ασυναρτησίες, με επιδίωξη κυρίως τη συσπείρωση του κάθε κόμματος.
Ο ίδιος είπε ότι επικρατεί «θολούρα» στις απόψεις των κομμάτων για το Κυπριακό, ενώ είπε ότι είναι ξεκάθαρο ότι ο νυν πρόεδρος Νικ. Αναστασιάδης και ο Στ. Μαλάς, οι εκπρόσωποι των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, έχουν ταυτόσημη άποψη, ο Νικ. Παπαδόπουλος την αντίληψη επανατοποθέτησης του Κυπριακού, ενώ ο Γ. Λιλλήκας, που ήταν υπουργός του Παπαδόπουλου το 2004 και λόγω της εμπειρίας με το σχέδιο Ανάν, θέλει αλλαγή πορείας.

«Κοκορομαχίες» για την οικονομία
Για την οικονομία είπε ότι και στην Κύπρο γίνονται «κοκορομαχίες» όπως και στην Ελλάδα, για το κούρεμα του 2013 αν έπρεπε να γίνει και επιρρίπτονται ευθύνες εκατέρωθεν, όπως και για το θέμα της διαφθοράς, με αφορμή ρουσφετολογικές προσλήψεις σε Νοσοκομεία.
«Από τη στιγμή που νιώθουμε βαθειά μέσα μας Έλληνες, δεν θα έχουμε μόνο τα καλά των Ελλήνων, αλλά αποκτάμε και τις νοοτροπίες, τις μικρότητες, τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, που είναι εκτός του πολιτικού πολιτισμού και του πολιτικού λόγου», τόνισε ο Αδάμος Μουζουρής.

Οικονομικά προβλήματα παραμένουν και στην Κύπρο
Ο πρόεδρος των Κυπρίων της Μαγνησίας, είπε ότι τα δύο μεγάλα ζητήματα των εκλογών, είναι το Κυπριακό και το οικονομικό. Για την οικονομία τόνισε ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, ενώ η Κύπρος είναι απλά σε λιγότερο καλύτερη, αλλά υπάρχουν προβλήματα, αναφέροντας ότι στην Κύπρο ποσοστό άνω του 37% των δανείων δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και με ένα νόμο κινδυνεύουν να βγουν στον πλειστηριασμό.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι όπως φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις ο νυν πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έχει φύγει μπροστά και ο αγώνας γίνεται για τη δεύτερη θέση, που παίζεται ανάμεσα στον Μαλά και στον Παπαδόπουλο, για να περάσει ο ένας, στο δεύτερο γύρο.

Κάλπη και στο Βόλο
Τα εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα είναι περίπου 15, κυρίως όπου υπάρχουν Πανεπιστήμια και φοιτητές (για να υπάρχουν πάνω από 50 ψηφοφόροι), ενώ γι’ αυτές τις εκλογές τα κόμματα δεν έδωσαν εισιτήρια για να πάει κόσμος στην Κύπρο να ψηφίσει.
Από τώρα και στο εξής αυτό θα είναι σύνηθες φαινόμενο, ενώ εκλογικό κέντρο θα στηθεί και στο Βόλο, δήλωσε ο κ. Μουζούρης.
ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ: Κεντρικό Δημαρχείο Βόλου: Κέντρο Ξ΄. Ψηφίζουν όλοι οι εκλογείς, οι οποίοι έχουν δηλώσει να ψηφίσουν στο Βόλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.