Με επιτυχία ο αποκριάτικος χορός του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας

Με επιτυχία και με την παρουσία πολλών γυναικών πραγματοποίησε τον αποκριάτικο χορό και την κοπή πίτας ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας στις 15 Φεβρουαρίου στο κέντρο Αύρα.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Ρίτσα Κωτή, ενημέρωσε τις παρευρεθείσες για την νέα καμπάνια της ΟΓΕ «λάστιχο–ωράριο, λάστιχο–ζωή, οργανώσου τώρα για την ανατροπή» που ως περιεχόμενο έχει την ανάδειξη των σύγχρονων δικαιωμάτων των γυναικών με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Πιο συγκεκριμένα είπε πως η ευέλικτη εργασία δεν οδηγεί στην συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής όπως θέλουν να μας πείσουν ΕΕ και κυβερνήσεις, αλλά σε μια ατέρμονη τρεχάλα που μας εξουθενώνει, που σκοτώνει τις ανάγκες μας και τα όνειρα μας.
Επίσης αναφέρθηκε και στην κατάπτυστη, όπως τη χαρακτήρισε, Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις, αλλά και τη βαθύτερη εμπλοκή του Βόλου και της Μαγνησίας στις αμερικανονατοϊκές επιδιώξεις με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού, που μόνο δεινά και κινδύνους προμηνύει για το λαό.
Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και το έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ, ανέφερε η κ. Κωτή, θα επιφέρει επιπλέον πλήγμα στην περιοχή μας, με την παραπέρα μετατροπή όλης της Μαγνησίας, μετά το Στεφανοβίκειο και το «Γεωργούλα», σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, σε μια ακόμη Σούδα.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Λίλα Πέτρου, μιλώντας για την νέα επίθεση στο ασφαλιστικό. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως “οι γυναίκες ήδη έχουμε βρεθεί στο στόχαστρο των αντιασφαλιστικών ανατροπών τα προηγούμενα χρόνια. Με πρόσχημα την “ισότητα των φύλων” καταργήθηκαν θετικές διατάξεις για τις γυναίκες, επιδεινώθηκε συνολικά η ζωή των εργαζομένων, ανδρών και γυναικών. Αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια και καταργήθηκε η 5ετής διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών – γυναικών”.

Ακολούθησε γλέντι με πολλή μουσική και χορό!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.