Με μεγάλη επιτυχία η δράση «Υγεία για Όλους» στα Κανάλια- Πραγματοποιήθηκαν 70 εξετάσεις

Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε η δράση του ΚΕΠ Υγείας  του Δήμου Ρήγα Φεραίου  «Υγεία για Όλους» σε συνεργασία με τους ιατρούς της κλινικής ΕΛΠΙΣ με δωρεάν προληπτικούς ελέγχους στα Κανάλια το Σάββατο   11/11/2023 στο χώρο του ΚΑΠΗ.  Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν  70  εξετάσεις:

  • Ουρολογική εξέταση: από τον κ. Νίκα Θεοδόσιο – Ουρολόγος (Ανδρολογία)- Διευθυντή Ουρολογικού Τμήματος ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΛΠΙΣ
  • Καρδιολογικός έλεγχος – screening, με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου – καρδιογράφου. Από τον κ Μπουκή Ε. Δημήτριο , Ειδικό Καρδιολόγο
  • Γυναικολογική εξέταση: Λήψη κολπικού επιχρίσματος test pap, κατά «Παπανικολάου». Από τον κ Φάππα Μαρίνο Ν. – Μαιευτήρα- Γυναικολόγο και τη μαία του Κ.Υ Βελεστίνου Ράνια Γκουρίτσα
  • Ορθοπεδική εξέταση: από τον κ Βαβέτση Γεώργιο Διευθυντή Ορθοπεδικού τμήματος

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου ευχαριστεί θερμά την κλινική ΕΛΠΙΣ  και το επιστημονικό της προσωπικό για την προσφορά στους κατοίκους  των Καναλίων, για την επιστημονική και την ανθρώπινη προσέγγιση στον  στο καθένα χωριστά.

Ευχαριστεί επίσης τον κ, Χαράλαμπο Γκαμάλια  διοικητικό υπάλληλο της κλινικής για όλο το συντονισμό, αλλά και τους κατοίκους των Καναλίων που αγκαλιάσανε την προσπάθεια αυτή στο χώρο της πρόληψης.

«Η αξία της πρόληψης, δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμα καλά αντιληπτή από την κοινότητα, γεγονός που οδηγεί στην έξαρση νοσημάτων, που σε μεγάλο βαθμό θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν έγκαιρα.

Στις μέρες μας, πολλά νοσήματα μπορούν να προληφθούν. Οι διαγνωστικές μέθοδοι που έχουμε σήμερα στην διάθεση μας, βοηθούν σε πολλές περιπτώσεις να αναγνωρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε κάποια ασυμπτωματική νόσο πριν ακόμα αυτή εξελιχθεί», σημειώνεται από το προσωπικό του ΚΕΠ Υγείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.