Με πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας η σύνδεση με φυσικό αέριο για αδύναμους

Περίπου πέντε χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη τη Θεσσαλία θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα ύψους 6.100.000 € που τρέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την ΕΔΑ Θεσσαλίας και το αρμόδιο υπουργείο για οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά. Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός χθες, σύντομα αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα που ετοίμασε η ΕΔΑ Θεσσαλίας για την υποβολή αιτήσεων.
Ο περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι η επιδότηση είναι 100% για εκείνους που διαθέτουν χαμηλό εισόδημα και 50% για ένα άτομο με φορολογική δήλωση έως 20.000 € και 30.000 € για ένα ζευγάρι.
«Υπολογίζεται ότι η αντικατάσταση του λέβητα κοστίζει 2000 € και η σύνδεση από τον αγωγό μέχρι το σπίτι 700 €. Αν ανήκει κάποιος στην κατηγορία του 100% τότε δεν πληρώνει κάτι. Αν ανήκει στην κατηγορία του 50%, τότε η ΕΔΑ Θεσσαλίας του κάνει δώρο τα 700 € της σύνδεσης και πληρώνει 1000 € για την αντικατάσταση του λέβητα. Πρόκειται για ένα εξόχως περιβαλλοντικό πρόγραμμα που θα μειώσει πολύ την αερορύπανση, διότι είδατε τι συμβαίνει με την καύση ξύλων ή με τους ασυντήρητους καυστήρες του πετρελαίου», επισήμανε ο Κ. Αγοραστός.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, εξήγησε το πρόγραμμα υιοθέτησε το υπουργείο και θα εφαρμοστεί και άλλες περιοχές όπως και το πρόγραμμα με τα voucher για αγορά tablets που ξεκίνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και τρέχει από τον Οκτώβριο και πλέον υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση για όλη τη χώρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.