Με πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας η σύνδεση με φυσικό αέριο για αδύναμους

Περίπου πέντε χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη τη Θεσσαλία θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα ύψους 6.100.000 € που τρέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την ΕΔΑ Θεσσαλίας και το αρμόδιο υπουργείο για οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά. Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός χθες, σύντομα αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα που ετοίμασε η ΕΔΑ Θεσσαλίας για την υποβολή αιτήσεων.
Ο περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι η επιδότηση είναι 100% για εκείνους που διαθέτουν χαμηλό εισόδημα και 50% για ένα άτομο με φορολογική δήλωση έως 20.000 € και 30.000 € για ένα ζευγάρι.
«Υπολογίζεται ότι η αντικατάσταση του λέβητα κοστίζει 2000 € και η σύνδεση από τον αγωγό μέχρι το σπίτι 700 €. Αν ανήκει κάποιος στην κατηγορία του 100% τότε δεν πληρώνει κάτι. Αν ανήκει στην κατηγορία του 50%, τότε η ΕΔΑ Θεσσαλίας του κάνει δώρο τα 700 € της σύνδεσης και πληρώνει 1000 € για την αντικατάσταση του λέβητα. Πρόκειται για ένα εξόχως περιβαλλοντικό πρόγραμμα που θα μειώσει πολύ την αερορύπανση, διότι είδατε τι συμβαίνει με την καύση ξύλων ή με τους ασυντήρητους καυστήρες του πετρελαίου», επισήμανε ο Κ. Αγοραστός.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, εξήγησε το πρόγραμμα υιοθέτησε το υπουργείο και θα εφαρμοστεί και άλλες περιοχές όπως και το πρόγραμμα με τα voucher για αγορά tablets που ξεκίνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και τρέχει από τον Οκτώβριο και πλέον υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση για όλη τη χώρα.