ΜέΡΑ25 Μαγνησίας: Ο Υφ. Υγείας «παρακαλά» τους ιδιώτες γιατρούς αντί να τους επιτάσσει

Κριτική στην τακτική του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ασκεί με ανακοίνωσή του το «ΜέΡΑ25 Μαγνησίας». Όπως αναφέρει, «εννέα ημέρες μετά την καταγγελία από το βήμα της Βουλής προς τον Υφυπουργό Υγείας των συνθηκών νοσηλείας στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, από τον Βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, ο Υφυπουργός επισκέφθηκε σήμερα 2/12/2020 το νοσοκομείο.
Θα περιμέναμε από τον κ. Υφυπουργό να ανακοινώσει την άμεση εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου της Κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας στον Βόλο και την επίλυση του νομικού πλαισίου, που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί από την πολιτεία, για την επικουρική και εθελοντική συνδρομή των ιδιωτών γιατρών.
Αντί αυτού και την στιγμή που συμπολίτες μας πεθαίνουν καθημερινά, ακούσαμε τον κ. Υφυπουργό να «παρακαλά» τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν αντί να τους επιτάσσει και να δηλώνει ότι η εθελοντική συνδρομή είναι ακόμη σε διαδικασία επίλυσης.
Το υγειονομικό προσωπικό δεν χρειάζεται επιβράβευση με χειροκροτήματα και δηλώσεις, άμεσες προσλήψεις, ΜΕΘ και υγειονομικό υλικό χρειάζεται εδώ και μήνες. Δεν θέλουμε να σκεφθούμε τι θα γίνει αν προκύψει κι ένα τρίτο κύμα σύντομα, που μπορεί να είναι και σφοδρότερο από το δεύτερο».