Με self test, χαρά και αγωνία ξεκίνησαν χθες τα μαθήματα στα Δημοτικά Σχολεία

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Απ. Μούσιος
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Εμβολιάστηκε ποσοστό 35-40% των δασκάλων με την πρώτη δόση και ένα ποσοστό με τη δεύτερη

Ομαλά ξεκίνησαν τα μαθήματα στα δημοτικά σχολεία της Μαγνησίας με την έναρξη της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας χθες, ενώ ξεπεράστηκαν κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την προμήθεια self test από τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές δασκάλους. Στο μεταξύ, εμβολιάστηκε ποσοστό 35-40% των δασκάλων με την πρώτη δόση και ένα ποσοστό με τη δεύτερη, ενώ εντός του Μαΐου το ποσοστό αυτό αναμένεται να ανέβει.
Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας Απόστολος Μούσιος μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και τον Ηλία Κουτσερή και τόνισε ότι , μεγάλη προσμονή από τους μικρούς μαθητές και όλους τους συντελεστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας υπήρχε για το άνοιγμα των σχολείων χθες, να ξαναβρεθούν μικροί μαθητές και δάσκαλοι στις τάξεις και ταυτόχρονα πολύ μικρών μαθητών να βρουν τους φίλους τους, για να μπορέσουν κάτω από το σχολικό περιβάλλον να πετύχουν τους μαθησιακούς στόχους, για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Ελάχιστες απουσίες

Το χρονικό διάστημα που οι μαθητές από απείχαν από τη δια ζώσης διδασκαλία και έκαναν Τηλεκπαίδευση ήταν αρκετά μεγάλο, καθώς το σύστημα αυτό εφαρμοζόταν μέχρι τις 23 Απριλίου, που άρχισαν διακοπές του Πάσχα.
Όπως ανέφερε, υπήρχε μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των μαθητών χθες το πρωί στα σχολεία, οι απουσίες ήταν ελάχιστες, όλα εξελίχθηκαν ομαλά και δεν δηλώθηκαν θετικά κρούσματα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Ο κ. Μούσιος τόνισε ότι από επικοινωνία που είχε με αρκετά σχολικά συγκροτήματα, μόλις 1-2 εκπαιδευτικοί πρέπει να κάνουν rapid test, γιατί κάτι είδαν στα self test που έγιναν.
Ο ίδιος είπε ότι υπήρξαν περιπτώσεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που δεν έβρισκαν τον ΑΜΚΑ την Παρασκευή, αλλά χθες λύθηκε, καθώς είχαν περαστεί στα στοιχεία τους στην πλατφόρμα, πήραν το self τεστ και μέχρι να το κάνουν πήγαν καθυστερημένοι στα σχολεία, όπως έγινε και με κάποιους μαθητές.

Ο κ. Μούσιος ανέφερε ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο τηρείται αυστηρά σε όλες τις σχολικές μονάδες και τόνισε ότι τα αυτοδιαγνωστικά τεστ είναι ένα εργαλείο, που θα διασφαλίσει ότι η εκπαιδευτική κοινότητα θα είναι ασφαλής και εμποδίζει τη μετάδοση του Covid 19 με δύο τεστ ανά εβδομάδα που κάνουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και το βοηθητικό προσωπικό.
Για την περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο θετικό κρούσμα, ο πρόεδρος των δασκάλων ανέφερε ότι αναστέλλεται προληπτικά η λειτουργία του τμήματος για δύο εβδομάδες και μπαίνει σε τηλεκπαίδευση, ενώ αν εντοπιστούν τρία τμήματα σε κάθε σχολική μονάδα και δεν συσχετίζονται μεταξύ τους τότε γίνεται αναστολή λειτουργίας ολόκληρης της σχολικής μονάδας.
Τέλος αναφερόμενος στον εμβολιασμό τόνισε ότι ποσοστό 35-40% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί με αδιάθετα εμβόλια, ενώ ορισμένοι από αυτούς έκαναν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Μαΐου το ποσοστό αυτό θα ανέβει σημαντικά και θα αποκτηθεί ένα ανοσιακό τείχος στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.