Μεγάλες καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο Αλμυρού

Μεγάλες είναι οι καταστροφές, κυρίως στο παραλιακό μέτωπο Αλμυρού και αύριο αναμένεται κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών για να κάνει καταγραφή των ζημιών.
Στα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η θεομηνία τις τελευταίες δύο μέρες την περιοχή του Αλμυρού, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης, που μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5».
«Το παραλιακό μέτωπο του Αλμυρού, της Ευξεινούπολης, της Αμαλιάπολης και του Πλατάνου, έπαθε πάρα πολύ μεγάλες ζημιές. Η θάλασσα έφτασε 20-25 μέτρα, καταστράφηκαν οι υποδομές που υπήρχαν σε ντουσιέρες, ομπρέλες και άλλος εξοπλισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίσης, μεγάλες είναι οι ζημιές στην αγροτική οδοποιΐα, ενώ μηχανήματα του Δήμου ανοίγουν δρόμους, ώστε οι κτηνοτρόφοι να μπορέσουν να επισκεφθούν τα ποιμνιοστάσιά τους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, σε πολλά σημεία του Δήμου, όπως η Ανάβρα, ο Πτελεός, το Αχίλλειο, η Νηές Σούρπης, παρατηρήθηκαν πολλές καταστροφές στον καρπό της ελιάς, που παραμένει στα δένδρα.

Αύριο Τρίτη, ο κ. Εσερίδης δήλωσε ότι αναμένει κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου Υποδομών για να κάνει καταγραφή των ζημιών και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα, θα ζητηθεί ο Δήμος να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στους πέντε εργαζόμενους που εγκλωβίστηκαν στο αμαξοστάσιο της λιμνοδεξαμενής Ξηριά και στον έναν κτηνοτρόφο πάνω από το Νεοχωράκι, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί πήγαν για δουλειά το πρωί και το μεσημέρι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν, διότι η ποσότητα του νεφρού που κατέβαζε ο Ξηριάς ήταν πολύ μεγάλη, ενώ δεν μπήκε ούτε καν μπουλντόζα για να τους μεταφέρει, υπό τον φόβο ατυχήματος, για να δώσει εικόνα του όγκου του νερού που έπεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.