Μεγάλες ζημιές σε Πουρί, Μούρεσι και Αη Γιάννη

Ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου μετρά τις πληγές του μετά τις πρόσφατες καταστροφές από το χαλάζι. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Κουτσάφτη ο Διευθυντής του ΕΛΓΑ βρέθηκε στην περιοχή και έκανε αυτοψία, οριοθετήθηκε η πληγείσα περιοχή και από τη Δευτέρα οι αγρότες θα μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους στον ΕΛΓΑ.

« Κάναμε έκκληση και στην Τράπεζα Πειραιώς να παραμείνει ανοιχτή όλη την εβδομάδα, γιατί κλείνει 2 φορές την εβδομάδα, προκειμένου μπορέσουν οι άνθρωποι να κάνουν τις αιτήσεις τους και να μπορέσουν να πληρώσουν το παράβολο που χρειάζεται. Οι αιτήσεις γίνονται μέσα σε 10-12 μέρες. Από κει και πέρα, έρχονται οι γεωπόνοι, εκτιμούν τις ζημιές και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα πληρωθούν οι άνθρωποι», υποστήριξε ο Δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου.

Για τις περιοχές που υπέστησαν τις περισσότερες καταστροφές, αυτές είναι όπως είπε ο ίδιος, η κτηματική περιφέρεια του Πουρίου, το 60-70% της Ζαγοράς και οι ελαιοκαλλιέργειες, που φτάνουν μέχρι το Μούρεσι, τον Αη Γιάννη και κάτω. Ιδίως για τις ελαιοκαλλιέργειες θα πρέπει σύμφωνα με τον Δήμαρχο να γίνουν γρήγορα οι εκτιμήσεις, για να μην χαθούν αυτές οι ελιές που καταστράφηκαν κι έπεσαν κάτω από το χαλάζι.

Από την πλευρά της κυβέρνησης αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης υπήρξε μεγάλη κινητικότητα, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Κουτσάφτης, λέγοντας πως έδωσε το «παρών» η αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη, η οποία πραγματοποίησε αυτοψία και έκανε τις δικές της ενέργειες προς την κυβέρνηση, ενώ όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές κινητοποιήθηκαν και ο κ. Μπουκώρος βρέθηκε στην πληγείσα περιοχή. Ωστόσο, έντονο ενδιαφέρον έδειξαν και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κ.κ. Μεϊκόπουλος και Παπανάτσιου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.