Μεγάλη εκδήλωση για τον «Εσταυρωμένο» στο Βελεστίνο

Μια ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας (17/3) στο Πν. Κέντρο του Δήμου ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, στο Βελεστίνο, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και το Δ.Σ. του Σ.Σ.Κ. Βόλου, ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, ενώ επικουρικά συμμετείχαν και άλλοι κοινωνικοί φορείς του Βελεστίνου, όπως ο Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Βελεστίνου, ο Σύλλογος Νέων “ΕΝΟΔΙΑ”, ο Σύλλογος Γυναικών “ΥΠΕΡΕΙΑ ΚΡΗΝΗ”, το Κέντρο Υγείας της περιοχής και το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση του έργου του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”.
Όπως έγινε γνωστό, «η εκδήλωση με τον τίτλο “ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ”, συνδύασε την παρουσίαση των δύο παιδικών βιβλίων του π. Θεοδώρου Μπατάκα («Λόγια της Στεριάς και της Θάλασσας» και “Ο … “πειρατής” με την κόκκινη βαρκούλα και άλλα παραμύθια και διηγήματα”), με μια συναυλία από το μουσικό σύνολο του κ. Σταύρου Κουσκουρίδα. Την οργάνωση και το συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων της εκδήλωσης είχε η κ. Σμαράγδα Μαυραϊνού – Παπαδάμ, ενώ την παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβε η κ. Αλεξάνδρα Κουσκουρίδα.
Την αρχή της εκδήλωσης έκανε ο Βυζαντινός χορός της αρχιερατικής περιφέρειας Βελεστίνου, υπό την καθοδήγηση του κ. Νικολάου Νερούτσου.
Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επισήμων, με πρώτο τον κ. Δημήτριο Νασίκα, Δήμαρχο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο οποίος εξήρε την προσφορά του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” και ευχαρίστησε τον π. Θεόδωρο για τον κόπο που καταβάλλει.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο π. Αθανάσιος Συρταδιώτης, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η κ. Φανή Σαρηγιάννη, Δ/ντρια του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου και ο κ. Στέφανος Καρκάλης, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στη βοήθεια του Συλλόγου προς τους κρατουμένους και τους μετανάστες.
Η πρώτη ομιλία έγινε από τον Αντιπρόεδρο του Σ.Σ.Κ. ο “Εσταυρωμένος” κ. Λάμπρο Γιωτόπουλο, ο οποίος περιέγραψε πολύ παραστατικά τις δομές, την προσφορά και το πολυποίκιλο έργο του Συλλόγου, που η δράση του δεν περιορίζεται μόνο στη στήριξη των κρατουμένων, αλλά αγκαλιάζει και πολλές άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Στην συνέχεια, η κ. Κερασία Παπαγεωργίου – Γκαβανούδη, εθελόντρια του Συλλόγου, έκανε μία σύντομη και περιεκτική παρουσίαση των δύο παιδικών βιβλίων του π. Θεοδώρου, κάνοντας κυρίως λόγο για την αξία και την προσφορά τους, ενώ αναφέρθηκε, επίσης και στο νεοεκδοθέν βιβλίο του π. Θεοδώρου, με τίτλο: ”Η διέξοδος από το πέλαγος των αμαρτιών μου” (Η προετοιμασία μου για μια ειλικρινή εξομολόγηση).
Ακολούθησε η παρουσίαση τριών κειμένων από τα δύο παιδικά βιβλία, με έναν ιδιαίτερο και ευχάριστο τρόπο, που έτερψε και συγκίνησε τους παρευρισκομένους, από τις κ.κ. Ανδριανή Μητροπούλου και Κων/να Τουτουνοπούλου.
Την εκδήλωση έκλεισε ο π. Θεόδωρος, ο οποίος συγκινημένος από όλα όσα ειπώθηκαν, ευχαρίστησε το Δήμαρχο και όλους τους συντελεστές της οργάνωσης της εκδήλωσης, καθώς και όλους τους παρευρισκομένους, που με την παρουσία τους στηρίζουν το έργο του “Ε”. Μίλησε, επίσης, για την ανάγκη της σωστής διαπαιδαγώγησης των παιδιών και την συμβολή σ’ αυτό των δύο παιδικών του βιβλίων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.