Πάνω από 300 στρ. δασώδους έκτασης κάηκε στη Βρύναινα

Έγινε προληπτική εκκένωση σπιτιών και το απόγευμα η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο

Πάνω από 300 στρέμματα καμένης δασώδους έκτασης με πυκνά πουρνάρια και αραιά δένδρα από τη χωριά που ξέσπασε σε υψόμετρο 500 – 600 μ. και προς στιγμή απείλησε σπίτια του χωριού, που εκκενώθηκαν προληπτικά, είναι ο απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι από άγνωστη αιτία.

Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός, και στο σημείο πήγαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα που με ρίψεις απέτρεψαν τον κίνδυνο για τα σπίτια.

Λόγω των δυνατών ανέμων οι φλόγες αρχικά κατευθύνθηκαν προς τα σπίτια στην άκρη του χωριού (έφτασαν στα 50 ως 100 μέτρα), γεγονός που ανάγκασε τις αρχές να ζητήσουν από τους κατοίκους να τα εγκαταλείψουν προσωρινά.
Ευτυχώς σύντομα οι άνεμοι άλλαξαν κατεύθυνση, η φωτιά έφυγε Βορειοδυτικά του χωριού και περιορίστηκε με τη συνδρομή των εναέριων μέσων.

Εκτός από τις δυνάμεις πυρόσβεσης από υπηρεσίες της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας, στο σημείο βρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλμυρού με βυτιοφόρα και μηχανήματα και ο δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.

Στο σημείο θα παραμείνουν όλη τη νύχτα επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, γιατί υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης της φωτιάς αν σηκωθεί αέρας τη νύχτα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.