Μεγάλη φωτιά στην Γαύριανη Αλμυρού- Εκκενώνεται η περιοχή -Ήχησε το 112

Εντολή εκκένωσης από τον δήμαρχο που ζητά από κατοίκους να πάνε προς την ΠΑΘΕ

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά σε δάσος στην περιοχή Γαύριανη του Αλμυρού, ενώ πριν από λίγα λεπτά ήχησε το 112 στα κινητά των κατοίκων της περιοχής. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γάβριανη Μαγνησίας απομακρυνθείτε προς Αλμυρό μέσω Εθνικής οδού», γράφει το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα ενημερώθηκε λίγο πριν τις 16:00 το μεσημέρι για φωτιά κοντά στην κατοικημένη περιοχή.
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 19 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο μεταξύ εντολή εκκένωσης έδωσε ο Δήμαρχος Αλμυρού για την περιοχή της Γάβριανης. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος αποφασίζουμε την οργανωμένη απομάκρυνση όλου του πληθυσμού που βρίσκεται στον Οικισμό Γαύριανη της Δ.Κ. Πτελεού προς την ΠΑΘΕ (Εθνική οδό) για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται σε αυτήν από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς.

Η απόφαση του Δήμου ελήφθη με βάση το Ειδικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξ’ αιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ» του Δήμου Αλμυρού και το Ειδικό Σχέδιο Δράσης για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών, του Δήμου Αλμυρού όπως μέχρι σήμερα έχει εγκριθεί και ισχύει, με βάση την προφορική εισήγηση του Αντιπυράρχου Καραμήντζα Ευάγγελου Διοικητή Π.Υ. Βόλου για την ανάγκη υλοποίησης της Ο.Α.Π (Οργανωμένη Απομάκρυνση Πληθυσμού).

Ο Δήμος Αλμυρού, τονίζει σε ανακοίνωση, στέλνει άμεσα μηχανήματα (JCB, φορτωτές, πουλμανάκι) ενώ βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο μεταξύ εντολή εκκένωσης έδωσε ο Δήμαρχος Αλμυρού για την περιοχή της Γάβριανης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.