Μεγάλη κινητοποίηση στη Σκιάθο για τον υποβρύχιο αλιέα

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου για την επιχείρηση

Ανακοίνωση σχετικά με τον πνιγμό του αγνοούμενου αλιέα έστειλε το Λιμεναρχείο Σκιάθου. Όπως αναφέρει, χθες στις 11.05 το πρωί η Λιμενική Αρχή Σκιάθου ενημερώθηκε από γυναίκα κάτοικο του νησιού σχετικά με την μη επιστροφή του αδερφού της στο σπίτι του, ο οποίος την Τρίτη, στις 23:30 μετέβη στην παραλία ‘Αλυγαριές/Κεχριά’ Σκιάθου για νυχτερινής υποβρύχια αλιεία – ψαροτούφεκο, όπως είπε στους συγγενείς του.

Οι συγγενείς του βρήκαν το αυτοκίνητό του τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, στην παραλία, ενώ από το Λιμεναρχείο, εφαρμόστηκε Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης και διεξήχθησαν ενδελεχής έρευνες από ξηρά και θάλασσα, όπου διερευνήθηκε η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ‘Αλυγαριών/Κεχριάς’ Σκιάθου καθώς και το σύνολο της ακτογραμμής που περιβάλλει την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, απέπλευσαν άμεσα δύο πλωτά περιπολικά σκάφη από το Λιμένα Σκιάθου προς στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ‘Αλυγαριών – Κάστρο‘ Σκιάθου για εντοπισμό και διάσωση του αγνοούμενου, ενώ παράλληλα διενεργήθηκε έρευνα στην ευρύτερη χερσαία περιοχή από περιπολικό όχημα του Λιμεναρχείου Σκιάθου.

Στη συνέχεια και μετά από ενημέρωση από τη Λιμενική Αρχή Σκιάθου, έσπευσαν προς συνδρομή στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ιέα, ερασιτεχνικά σκάφη αναψυχής, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά θαλάσσια μοτοποδήλατα, επαγγελματικά σκάφη αναψυχής ως και θαλάσσιο ταξί το οποίο συνέβαλε στην ανωτέρω έρευνα μεταφέροντας στελέχη της Λιμενικής Αρχής.
Στην έρευνα συνέδραμε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Σκιάθου, με συμμετοχή πέντε διασωστών για έλεγχο της χερσαίας περιοχής με συσκευή εναέριου ελέγχου – σάρωσης (Drone) και δύο διασωστών με χρήση ταχυπλόου πνευστού σκάφους. Επίσης στην επιχείρηση συμμετείχε επαγγελματίας δύτης, ο οποίος διεξήγαγε υποθαλάσσια έρευνα της ανωτέρω θαλάσσιας περιοχής, προς εντοπισμό του αγνοούμενου αλιέα.

Στις 19:05, χθες το απόγευμα εντοπίστηκε από ερασιτέχνη χειριστή θαλάσσιου μοτοποδηλάτου, η σωρός του αγνοούμενου αλιέα, εγκλωβισμένη σε βραχώδη περιοχή (Κακιά Σκάλα) πλησίον παραλίας ‘Αλυγαριές’ Σκιάθου και ακολούθως απεγκλωβίστηκε, περισυλλέχθηκε από λιμενικούς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με Πλωτό Περιπολικό Σκάφος στο Λιμένα Σκιάθου όπου αναγνωρίστηκε από τους οικείου του. Από Λιμενική Αρχή Σκιάθου διενεργείται προανάκριση.

«Η συμβολή όλων των συμμετεχόντων, επαγγελματιών – ερασιτεχνών και εθελοντών υπήρξε καθοριστική και αποτελεσματική στην επιχείρηση εντοπισμού του αγνοούμενου αλιέα, αναδεικνύοντας το αίσθημα σεβασμού και διαφύλαξης του απώτερου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, καθόσον η ανταπόκριση τόσο των επαγγελματιών όσο και των εθελοντών – διασωστών – ερασιτεχνών υπήρξε άμεση και διαρκής», επισημαίνει το Λιμεναρχείο, που ευχαριστεί τους συμμετέχοντες στις έρευνες και εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια μια ανθρώπινης ζωής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.