Μεικόπουλος: Μαύρη μέρα για τον Αλμυρό και την ευρύτερη περιοχή

Σε ανοιχτή επικοινωνία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, το Δήμαρχο Αλμυρού και τον περιφερειακό σύμβουλο, κ. Γιώργο Ζώγα, για την κατάσταση και τις ζημιές που προκάλεσε στο πέρασμά του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» βρίσκεται ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξανδρος Μεικόπουλος, επισημαίνοντας ότι θα μεταβεί άμεσα στην περιοχή. Όπως τονίζει ο βουλευτής «Ο κυκλώνας σάρωσε τη βόρεια πλευρά του Δήμου Αλμυρού θέτοντας σε σοβαρότατο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές σε υποδομές, το επαρχιακό δίκτυο, την αγροτική οδοποιία και τις καλλιέργειες.

Σε ερώτηση μου για το ύψος των ζημιών, η κ. Κολυνδρίνη έκανε μια πρώτη εκτίμηση λέγοντας ότι φθάνουν τα 20.000.000 ευρώ.

Κοίτες χειμάρρων, που ενώ για δεκαετίες δεν ξεπερνούσαν τα 30-40 μ., έφθασαν μέσα σε λίγες ώρες τα 150-200 μ.

Η αναλυτική περιγραφή της καταστροφής στην περιοχή θα γίνει από αύριο. Μόνο θετικό ότι δε χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.

Βρίσκομαι στο πλευρό των συμπολιτών μου που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία και θα εξαντλήσω όλα τα περιθώρια για τη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων στην ευρύτερη περιοχή.

Ένα μεγάλο μπράβο στην 32η ΤΑΞ/ΠΝ, την Πυροσβεστική και όλους εκείνους που βοήθησαν στη διάσωση των ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.