Μεϊκόπουλος: «Με τις ευλογίες της κυβέρνησης οι πολίτες έκθετοι μπροστά στη νέα αύξηση επιτοκίων»

Σε δήλωση προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για την επιλογή της κυβέρνησης, όπως επισημαίνει, να αφήσει απροστάτευτους τους δανειολήπτες μπροστά στις συνεχόμενες αυξήσεις των επιτοκίων.

 

Ειδικότερα, ο κ. Μεϊκόπουλος τονίζει στη δήλωσή του ότι «Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης παραμένει απασχολημένος με την επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών, δίνοντας «λουστραρισμένες» συνεντεύξεις με προκαθορισμένη ατζέντα, εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες της χώρας αγωνιούν μπροστά στο νέο πλαίσιο οφειλών που διαμορφώνουν οι ανεξέλεγκτες αυξήσεις των επιτοκίων.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η αύξηση των επιτοκίων οδήγησε σε επιβάρυνση των μηνιαίων δόσεων των δανείων των πολιτών μέχρι και πάνω από 30%. Χθες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε νέα αύξηση επιτοκίων, γεγονός που αναμένεται να εκτοξεύσει τις μηνιαίες δόσεις των δανειοληπτών ως και 50%.

Οι δανειολήπτες βρίσκονται μπροστά σε νέα οικονομική «μέγγενη», καθώς την ώρα που η συνεχιζόμενη ακρίβεια και τα αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης εξανεμίζουν το εισόδημά τους, οι μηνιαίες δόσεις των δανείων τους σταματούν να είναι πλέον βιώσιμες.

Τα τραπεζικά ιδρύματα δεν φαίνονται διατεθειμένα να δεχθούν συμβιβαστικές οδούς για την αποπληρωμή των δανείων και χαρακτηρίζουν τους δανειολήπτες «μη συνεργάσιμους». Με τον τρόπο αυτό, ανοίγουν την πόρτα των πλειστηριασμών…

Σε αυτές τις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας για τους πολίτες, η  κυβέρνηση της ΝΔ  έχει ήδη απελευθερώσει πλήρως την προστασία της πρώτης κατοικίας, παραχωρώντας το δικαίωμα σε κάθε είδους funds και servicers να διενεργούν πλειστηριασμούς κατά των δανειοληπτών.

Μπροστά τη νέα γενιά «κόκκινων δανείων» που εκκολάπτεται επικίνδυνα, η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους Τραπεζίτες δημιουργώντας αργά και σταθερά τους όρους για νέα κρίση στην ελληνική κοινωνία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.