Μεϊκόπουλος:«Το μάτι κλείνει η κυβέρνηση στις παράνομες πρακτικές των funds»

Απροστάτευτοι οι πολίτες, επισημαίνει ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, 38 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έφεραν στη Βουλή το ζήτημα των αθέμιτων πρακτικών εισπρακτικών εταιρειών και funds σε βάρος δανειοληπτών. Οι Βουλευτές κατέθεσαν Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων με την οποία ζητούν να διαμορφωθεί επιτέλους ένα σαφές νομικό πλαίσιο που να θεσπίζει αυστηρούς κανόνες λειτουργίας για τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα δάνεια των πολιτών και συγχρόνως να προστατεύει τους δανειολήπτες από αθέμιτες πρακτικές.

«Την ώρα που κυβέρνηση έχει απελευθερώσει πλήρως την προστασία της πρώτης κατοικίας, έχει επιτρέψει σε funds και servicers να διενεργούν πλειστηριασμούς, δεν έχει φροντίσει καν διαμορφώσει ένα πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών από παράνομες και αθέμιτες πρακτικές, αφήνοντας παντελώς απροστάτευτες τις περιουσίες των πολιτών», τόνισαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ήδη 205 δικηγόροι από όλη την Ελλάδα έχουν προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία για παράνομες πρακτικές εισπρακτικών εταιρειών και funds σε βάρος δανειοληπτών και των δικηγόρων τους. Στην καταγγελία αναφέρεται ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο πελάτης έκανε εξουσιοδότηση σε δικηγόρο, που προσπαθούσε να μιλήσει με τα funds, τα οποία δεν δεχόταν την εξουσιοδότηση και έκαναν τρεις μήνες για να την εγκρίνουν.

Την ίδια ώρα, κάποιες εισπρακτικές εταιρίες δεν αποστέλλουν δοσολόγια και λογαριασμούς για την καταβολή των δόσεων, κινήσεις λογαριασμών και άλλα έγγραφα, κωλυσιεργούν και καθυστερούν από 3 ως και 9 μήνες, διάστημα στο οποίο πηγαίνουν στους δανειολήπτες διαταγές πληρωμής, που είναι το πρώτο βήμα για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Δημιουργείται με τον τρόπο αυτό ένα εξαιρετικά δυσμενές πλαίσιο για τους δανειολήπτες, οι οποίοι μπορεί και να φτάσουν να χάσουν τα σπίτια τους, όχι γιατί δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους οι δικηγόροι, ούτε και με υπαιτιότητα των ίδιων, αλλά γιατί η εταιρία δεν απάντησε. Οι εισπρακτικές εταιρείες λειτουργούν ουσιαστικά σήμερα ανεξέλεγκτα και η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα, για να διασφαλίσει τους πολίτες και τις περιουσίες τους από αυθαίρετες και παράνομες πρακτικές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.