Μείωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Μαγνησία (πίνακας)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Πάνω από 43.000 τα κρούσματα πανελλαδικώς

Πάνω από 43.000 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 21-27 Νοεμβρίου, με τον αριθμό να είναι μειωμένος από αυτά που καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 43.914 κορωνοϊού για την εβδομάδα 21-27 Νοεμβρίου, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να ανέρχεται στους 93, ενώ 118 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου.

Στη Μαγνησία η εικόνα είναι βελτιωμένη αρκετά. Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν ανέρχονται σε 611, με τα 603 να αφορούν στη χερσαία Μαγνησίας -μείωση 12,6% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα- και τα 8 στις Σποράδες, με τη μείωση εκεί να είναι στο 20%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 43.914 κρούσματα COVID-19 (4.209 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: -19% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 28% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 5.404.690 εκ των οποίων 52.2% γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη.

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 118 θάνατοι ασθενών COVID-19 (11 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: -26% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι 17 (14%) απεβίωσαν μετά την παρέλευση τουλάχιστον 29 ημερών από την ημερομηνία εργαστηριακής επιβεβαίωσης της λοίμωξης COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 34.309 θάνατοι, με το 96.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.