Μειώθηκε η ποινή για άνδρα που φέρονταν να απειλούσε γονείς και σύζυγο στη Συκή

Κατά τρεις μήνες μειώθηκε η ποινή ενός 46χρονου άνδρα από τη Συκή, που κατηγορούνταν για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και κατοχή εκρηκτικών υλικών, το καλοκαίρι του 2018.
Η υπόθεση εκδικάστηκε κατ’ έφεση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, και ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 26 μηνών και 990 € χρηματική ποινή, έναντι 29 μηνών και το ίδιο πρόστιμο που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, στις 14 Ιουλίου 2018.
Ο 45χρονος τότε, βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, όταν στις 9 Ιουλίου 2018 τα ξημερώματα, για οικογενειακές διαφορές, αρχικά μάλωσε φραστικά με τον 72χρονο πατέρα του, την 70χρονη μητέρα του και την 32χρονη σύζυγό του και ξαφνικά τους απείλησε με δίκαννο κυνηγετικό όπλο που είχε στο σπίτι ο πατέρας του, αλλά δεν είχε φυσίγγια. Στη συνέχεια φέρεται να τους απείλησε ότι θα τους τινάξει στον αέρα με εκρηκτικά.
Μετά από καταγγελία της συζύγου του στην Αστυνομία συνελήφθη, ενώ κατά της διάρκεια της προθεσμίας για να δικαστεί, παραβίασε δικαστική απόφαση και πήγε στο σπίτι του, όπου βρισκόταν η σύζυγός του με την ανήλικη κόρη τους, που όταν τον αντιλήφθηκε κλειδώθηκε στο δωμάτιο με τον δράστη να χτυπά την πόρτα και να της φωνάζει ότι θέλει να φύγει, τρομοκρατώντας το παιδί τους.
Ο κατηγορούμενος δήλωσε στο Δικαστήριο ότι είχε πιεί και απείλησε την οικογένειά του, απλώς κρατώντας το όπλο, που δεν χρησιμοποίησε, ενώ για τα εκρηκτικά είπε ότι τα είχε θαμμένα στην αυλή του σπιτιού του, από την εποχή που εργαζόταν στα λατομεία της περιοχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.