Μειώθηκε ο τουρισμός στη Μαγνησία, μειώθηκε και η κατανάλωση βενζίνης

Αλυσιδωτές αντιδράσεις από τα

Σε… χαμηλές πτήσεις κινείται ο τουρισμός στη Μαγνησία μέχρι αυτή τη στιγμή, σε σχέση με πέρυσι κι αυτό έχει επηρεάσει άμεσα και τους εμπλεκόμενους του τουρισμού, όπως είναι οι βενζινοπώλες. Σύμφωνα με την κ. Βάσω Κοντοχρήστου, πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Μαγνησίας , η οποία μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, ο τουρισμός δεν κινήθηκε σε καλά επίπεδα και οι τουρίστες προτίμησαν να επισκεφθούν τη γειτονική Τουρκία, που έβρισκαν δωμάτιο σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων με μόλις 20 ευρώ τη βραδιά ανά άτομο!
Κι ενώ όλοι ανέμεναν ότι αυτό το καλοκαίρι θα ήταν μία… «όαση» για την Ελλάδα και τη Μαγνησία, φαίνεται πως τα πράγματα δεν κινήθηκαν όπως, όλοι οι εμπλεκόμενοι του τουρισμού, θα ήθελαν.

Η Βάσω Κοντοχρήστου, πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας

Πτώση του τουρισμού, στροφή στην Τουρκία

Η κ. Βάσω Κοντοχρήστου, πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Μαγνησίας σχολιάζοντας την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας, σε συνάρτηση φυσικά με την κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων, επεσήμανε πως το καλοκαίρι μέχρι στιγμής δεν έχει πάει καλά και ιδίως με τους ξένους τουρίστες, που φέτος μειώθηκε η έλευσή τους στην περιοχή μας.
“Φέτος το καλοκαίρι δεν πήγε τόσο καλά σε όλους τους κλάδους και ιδιαίτερα στον τουρισμό και απ’ ότι έχουμε συζητήσει και με τον κόσμο και με τους τουριστικούς πράκτορες, η εβδομάδα των εκλογών έκανε κακό στον τουρισμό, γιατί είχαν πάρα πολλές ακυρώσεις και από το εξωτερικό, αλλά και από την εγχώρια αγορά. Οπότε ο Ιούλιος σίγουρα δεν ήταν ο αναμενόμενος, σ’ αυτό που προσδοκούσαν τα ξενοδοχεία και το είδαμε κι εμείς εδώ, σε ότι αφορά στην τουριστική κίνηση και ιδιαιτέρως του εξωτερικού”, ανέφερε η ίδια.
Ο Αύγουστος που θεωρητικά είναι ο μήνας των διακοπών, ίσως δώσει μία μεγαλύτερη κίνηση στον τουρισμό, όμως σύμφωνα και με την πρόεδρο, αν και υπάρχει μία κινητικότητα αυτό το πρώτο δεκαήμερο, παρόλα αυτά δεν είναι το ίδιο σε σχέση με πέρυσι.

Μειώθηκε η παρουσία βαλκάνιων τουριστών

“Απ’ ότι συζητάμε με συναδέλφους σε άλλους νομούς και στην Κρήτη άκουσα ότι υπάρχει πτώση και στη Χαλκιδική , αλλά και στο δικό μας νομό, φαίνεται ότι ο τουρισμός κινήθηκε στους γείτονές μας στην Τουρκία. Με την πτώση της λίρας έχουν φτάσει σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων να υπάρχουν δίκλινα δωμάτια ακόμη και με 20 ευρώ την ημέρα ανά άτομο. Η εικόνα δείχνει πως ο τουρισμός κινήθηκε σε πιο φθηνές χώρες απ’ ότι στη δική μας. Έχουμε μία πτώση, το έχουμε δει στην κίνηση και τώρα να δούμε πως θα εξελιχθεί” σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κοντοχρήστου.
Παράλληλα η ίδια έθιξε και το ζήτημα της έλευσης τουριστών από τα Βαλκάνια, καθώς πέρυσι υπήρχε αυξημένος αριθμός τουριστών από τα Σκόπια, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία, κάτι φέτος δεν καταγράφεται με τόσο ανθηρά ποσοστά.

Σταθερή στο 1.60 ευρώ η αμόλυβδη

Αναφορικά με τις τιμές των καυσίμων η κ. Κοντοχρήστου σημείωσε πως υπάρχει μία σταθεροποίηση το τελευταίο χρονικό διάστημα, χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις.
“Η αμόλυβδη κυμαίνεται στο 1,60 ευρώ το λίτρο και ίσως το επόμενο δεκαήμερο να δούμε και μια μικρή πτώση, γιατί βλέπουμε μία πτωτική τάση στην Ασιατική αγορά που θα φτάσει κι εδώ κάποια στιγμή”, σημείωσε η κ. Κοντοχρήστου, η οποία συμπλήρωσε πως για την κινητικότητα στα πρατήρια βενζίνης δεν έχει σχέση τόσο η τιμή, όσο η ρευστότητα της αγοράς, η οποία είναι σε δύσκολη κατάσταση.
“Φέτος αναμέναμε καλύτερα αποτελέσματα, γιατί ο τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία. Δυστυχώς όμως δεν έχει πάει τόσο καλά και είναι συγκρατημένη και η εγχώρια αγορά, η οποία κινείται όταν πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις”, υποστήριξε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών.

Στα 20 ευρώ η μέση παραγγελία για βενζίνη

Σχολιάζοντας τη ζήτηση και τις παραγγελίες σε βενζίνη των οδηγών, η κ. Κοντοχρήστου ανέφερε πως η μέση παραγγελία βενζίνης είναι 20 ευρώ, όπως είναι τα τελευταία χρόνια της κρίσης, ωστόσο υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, που γεμίζουν μεν το ρεζερβουάρ για να βγάλουν το μήνα τους.
“Δεν θέλω να λέω παραλογισμούς , υπάρχουν και άνθρωποι που γεμίζουν το ρεζερβουάρ , που έχουν τη δυνατότητα, ιδιαίτερα όταν πληρώνονται. Κάνουν το γέμισμα για να βγάλουν όλο το μήνα και μετά όταν θέλουν επιπλέον μετακινήσεις, προς το τέλος του μήνα, πέφτουμε στα 10 και στα 20 ευρώ την κατανάλωση. Ωστόσο η μέση παραγγελία βενζίνης είναι 20 ευρώ, όπως είναι τα τελευταία χρόνια της κρίσης”, είπε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε να ανακάμψει η οικονομία και να δουν όλοι οι κλάδοι άμεσα αποτελέσματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.