Μελέτη για την οριοθέτηση ρεμάτων σε Χορευτό και Ζαγορά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μελέτη για την οριοθέτηση ρεμάτων σε Χορευτό και Ζαγορά δημοπρατεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η μελέτη, συνολικού προϋπολογισμού 246.961 ευρώ, χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ817.

-Ρέματα Χορευτού: Αφορά 3 κλάδους των ρεμάτων που εισέρχονται εντός και εφάπτονται του οικισμού και του ρυμοτομικού σχεδίου του Χορευτού.

Ειδικότερα, το Ρέμα Χορευτού (νότιο) έχει λεκάνη περί τα 20 τ.χλμ. και συλλέγει σχεδόν όλη την ορεινή λεκάνη του Πηλίου από την κορυφή Κοτρώνη έως την κορυφή Πλεσίδι που βρίσκονται περί τα  1550μ. Τα λοιπά δύο ρέματα αποτελούν ανεξάρτητους κλάδους που συλλέγουν τοπικές λεκάνες έως τα 650μ., όπου βρίσκεται ο οικισμός της Ζαγοράς.

– Ρέματα Ζαγοράς: Αφορά 2 κλάδους ρεμάτων, εκ των οποίων ο νότιος απορρέει στο ρέμα Χορευτού, και ο βόρειος στον αντίστοιχο βόρειο κλάδο που εισέρχεται στον οικισμό Χορευτού.

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες εκπονούμε μελέτη που οδηγεί στην οριοθέτηση ρεμάτων στο Χορευτό και στη Ζαγορά. Πρόκειται για μια οργανωμένη προσπάθεια πρόληψης και μετριασμού των επιπτώσεων των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.