ΜέΡΑ25 Μαγνησίας: Δεν ζούμε σε άλλη χώρα, κύριε Μητσοτάκη!

Ο υψηλός πληθωρισμός στα τρόφιμα, οι συνεχείς αυξήσεις τιμών στα ενοίκια και στα βασικά είδη και οι χαμηλοί μισθοί είναι η μόνη πραγματικότητα

Σκληρή κριτική κάνει το ΜέΡΑ25 Μαγνησίας στους χειρισμούς της ΝΔ για την ακρίβεια, τονίζοντας σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο  υψηλός πληθωρισμός στα τρόφιμα, οι συνεχείς αυξήσεις τιμών στα ενοίκια και στα βασικά είδη και οι χαμηλοί μισθοί είναι η μόνη πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά «ο πρωθυπουργός μετά την επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν για την ακρίβεια, με την οποία προσπάθησε να διαγράψει οποιαδήποτε δική του ευθύνη, συνεχίζει με δηλώσεις του στη Βουλή και σε προεκλογικές συγκεντρώσεις της ΝΔ να προκαλεί και να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό για την ακρίβεια και την ανεργία, διαστρεβλώνοντας εντελώς την αλήθεια και παρουσιάζοντας μία εικόνα ευμάρειας και ευημερίας για όλους!

 

Έφτασε μάλιστα στον ακραίο βαθμό αυτογελοιοποίησης ισχυριζόμενος, ότι η τιμή της φέτας είναι μόνο 6,28 ευρώ!!!, αποδεικνύοντας ότι ούτε αυτός, ούτε οι συνεργάτες του έχουν οποιαδήποτε σχέση με την πραγματικότητα και τα προβλήματα της πλειονότητας του ελληνικού λαού!

 

Όσο ψέματα όμως και να πει και ο ίδιος και οι υπουργοί του, όποια προπαγάνδα και να προβάλλουν τα συστημικά ΜΜΕ, η πραγματικότητα αλλά και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και των διεθνών οργανισμών τους διαψεύδουν:

 

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην προτελευταία θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (26η στις 27) όσον αφορά την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων (Eurostat) η οποία το 2022 ήταν μικρότερη κατά 18,2% από ότι ήταν το 2000!

Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα έφτασε τον Φεβρουάριο του 2024 στο 5,3% και η Ελλάδα αναδεικνύεται στην 4η χειρότερη θέση του ΟΟΣΑ μετά την Τουρκία, την Ουγγαρία και την Νότια Κορέα.

Η πολυδιαφημισμένη καθαρή αύξηση στον κατώτατο μισθό αφορά μόνο 100.000 εργαζόμενους και σε βάθος τριετίας θα φθάσουν τις 600.000 – 700.000 και φτάνει στα 40€ το μήνα (705,95€) όταν το ενοίκιο ενός διαμερίσματος 40 τμ, ξεπερνά τις περισσότερες φορές τα 400€!

Οι πραγματικές αποδοχές των εργαζομένων έχουν μειωθεί κατά 6,8%, όταν η παραγωγικότητα της εργασίας έχει αυξηθεί κατά 5%, που σημαίνει ότι η κλοπή της εργατικής δύναμης είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Το πασχαλινό τραπέζι ήταν 20% ακριβότερο από πέρσι και για αυτό η κατανάλωση ήταν πολύ μικρότερη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Τα ίδια ισχύουν και για την ανεργία για την οποία ο πρωθυπουργός επαίρεται ότι την κατατρόπωσε, ενώ τα στοιχεία τον διαψεύδουν πανηγυρικά. Το ποσοστό της ανεργίας τον Φεβρουάριο του 2024 στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 11%, έναντι 10,6% τον Ιανουάριο του 2024 και 10,2% τον Μάρτιο και η χώρα μας κατέχει την δεύτερη ψηλότερη θέση στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Eurostat στην ανεργία μετά την Ισπανία (11,7%), ενώ ειδικά το ποσοστό ανεργίας των νέων φτάνει το 21,1%.

Οι εργασιακές συνθήκες στην Ελλάδα έχουν επιδεινωθεί δραματικά μετά την ψήφιση νόμων, που αποδομούν τα εργασιακά δικαιώματα (νόμος Χατζηδάκη κα) και εξαιτίας των κακών εργασιακών συνθηκών και των χαμηλών μισθών αναγκάζονται να μεταναστεύουν πολλοί νέοι άνθρωποι αναζητώντας θέσεις εργασίας στο εξωτερικό.

 

Στην Ελλάδα του 2024, η πλειοψηφία του λαού αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης και κάλυψης βασικών αναγκών, ενώ ευημερεί ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού και κυρίως οι φίλοι (οικονομικοί, πολιτικοί) του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Τεράστιο όμως μερίδιο ευθύνης έχουν και τα κόμματα που ψήφισαν μνημόνια και πρωτογενή πλεονάσματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά) και καταγγέλλουν τώρα, για λόγους μικροκομματικούς, τις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχουν υπερψηφίσει.

 

Στις επικείμενες εκλογές όλοι πρέπει να πάρουν την απάντηση από τους αξίζει, ενισχύοντας την ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για την διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την ενίσχυση της εισοδήματος και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

 

Συγκεκριμένα απαιτείται:

– Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης

– Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα

– Ανώτατο πλαφόν στις τιμές πρώτων ειδών και υπηρεσιών λαϊκής κατανάλωσης

– Κατάργηση χρηματιστηρίου ενέργειας

– Αφορολόγητο όριο στις 12.000€ και αύξησή του για κάθε παιδί

– Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ανάλογα με την αύξηση του κόστους ζωής και θεσμοθέτηση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ)

– Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα

– Καθολική επαναφορά των τριετιών, ενσωματώνοντας την περίοδο 2012-2023

– Μόνιμη και σταθερή εργασία με κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων

– Επτάωρο – Πενθήμερο – 35ωρο

– Όχι στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες

 

Η υλοποίηση όλων αυτών αποτελεί προϋπόθεση επιβίωσης για την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού.

 

Για την επίτευξή τους όμως απαιτείται η ανάπτυξη κοινωνικών αγώνων και η ενίσχυση της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά στις επικείμενες εκλογές”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.