Τραυματίστηκε αναβάτης αλόγου που αφηνίασε στο Ελευθεροχώρι

Στο Νοσοκομείο Βόλου, με τραύματα 45χρονος ιππέας. Χωρίς οδηγό σύμφωνα με δημοσιεύματα το ΕΚΑΒ Βελεστίνου.

Τραυματίστηκε ένας 45χρονος ιππέας από την Καρδίτσα που συμμετείχε στην 6η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση που διοργανώνονταν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ελευθεροχώρι Μαγνησίας, του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Larissanet.gr, «το άλογο φαίνεται πως τρόμαξε από αδέσποτο σκύλο και σηκώθηκε στα δύο πόδια, χλιμιντρίζοντας.
Ιππείς και θεατές είδαν τον 45χρονο αναβάτη, που προσπαθούσε να ηρεμήσει το άλογο, να τινάζεται στον αέρα και να προσγειώνεται στο έδαφος. Έσπευσαν δίπλα του εκπρόσωποι της διοργάνωσης και διαπίστωσαν ότι ο 45χρονος είχε τραυματιστεί, αλλά διατηρούσε τις αισθήσεις του.
Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον τραυματία, ενώ στο μεσοδιάστημα γιατρός που βρίσκονταν μεταξύ των θεατών παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο αναβάτη που έφερε τραύματα στο κεφάλι, στη μέση και στα πλευρά. Χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, ωστόσο στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου για να εξυπηρετηθεί το επείγον περιστατικό. Πλήρωμα του ΕΚΑΒ από το Βόλο μετέβη στο Ελευθεροχώρι που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου για να παραλάβει τον τραυματία. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κλινική εικόνα του 45χρονου ιππέα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου είναι καλή, ενώ οι κακώσεις που φέρει στο κεφάλι δεν εμπνέουν ανησυχία.
Σημειώνεται ότι στη διοργάνωση τις δύο μέρες της ιππικής συνάντησης, συμμετείχαν περισσότερα από 100 άτομα, ιππείς όλοι τους, από διάφορους συλλόγους τοπικούς όπως του Βόλου, Αλμυρού, Σούρπης, Μηλεών, Αγ. Γεωργίου Νηλείας, Βελεστίνου και Ελευθεροχωρίου, καθώς και από Βασιλικά Φαρσάλων, Τσαριτσάνη, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολη, Ν. Ζίχνη Σερρών, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Κοζάνη, Λιτόχωρο, Γιαννιτσά κ.α.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.