Μεταξύ συννεφιάς και πρόσκαιρης βροχής και αέρα, ακροβατεί ο καιρός

Σήμερα και αύριο Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή προβλέπεται βελτίωση

Μεταξύ συννεφιάς και πρόσκαιρης βροχής ακροβατεί ο καιρός στη Μαγνησία σήμερα και αύριο Πέμπτη, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ από την Παρασκευή αναμένεται ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής. Χθες από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, ιδιαίτερα ισχυροί ήταν οι άνεμοι που επικρατούσαν.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θεοφάνη Τακούδη, που μίλησε στο «Ράδιο Ένα» οι πρόσκαιρες βροχές ξεκίνησαν από χθες, ενώ για σήμερα Τετάρτη από το πρωί θα σημειωθούν βροχές κυρίως στις νότιες περιοχές, ενώ στο Βόλο και στο Βόρειο Πήλιο, αναμένεται βελτίωση του καιρού και μέχρι το απόγευμα βελτίωση σε όλη τη Μαγνησία. Σήμερα αναμένεται να σημειωθεί πτώση θερμοκρασίας , εξαιτίας των Βόρειων Ανέμων, που θα κυμανθεί μεταξύ 13-14 β. Κελσίου.
Για αύριο Πέμπτη χαλάει ξανά ο καιρός από το μεσημέρι και μετά και προβλέπονται βροχές μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής, ίσως με λίγο πιο πολύ κρύο, καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 12-13 β. Κελσίου.
Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη από την Παρασκευή αναμένεται βελτίωση του καιρού με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας στους 15-16 β. Κελσίου, ενώ για το Σάββατο αναμένεται καλός καιρός με νέα άνοδο της θερμοκρασίας στους 18 β. Κελσίου και την Κυριακή ακόμη καλύτερα στους 20 β. Κελσίου περίπου.

Αναλυτική πρόγνωση

Σύμφωνα με τον ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης, για σήμερα Τετάρτη, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00…16 οC. Την Πέμπτη, αναμένονται συννεφιές που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα σε ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00…17 οC. Οι ενδείξεις σε επίπεδο Θεσσαλίας για την Παρασκευή, δείχνουν ότι αναμένονται αρχικά συννεφιές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία σε άνοδο και η ανώτερη στους 17…19 οC. Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι και η θερμοκρασία σε άνοδο και η ανώτερη στους 19…21 οC
Βόρειοι άνεμοι μέχρι έντασης 7-8 μποφόρ

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με χθεσινό έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων, στο Βορειοδυτικό Αιγαίο μέχρι σήμερα Τετάρτη 13/03/2019 ώρα 04:00 θα επικρατήσουν άνεμοι Βόρειοι Βορειοανατολικοί εντάσεως 7 ή 8 BF.

Το Λιμεναρχείο συστήνει στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.