Μέτρα για τους εργαζόμενους κα τους δημότες ζητά η ΛΑΣ Ν. Πηλίου

Μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των δημοτών στο Δήμο Νοτίου Πηλίου και στελέχωσης του Κ.Υ. Αργαλαστής ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Πηλίου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες, το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση πανελλαδικά τοποθετήθηκαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό, για την προστασία της Δημόσιας υγείας και την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η κυβέρνηση και τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν καλλιεργεί την εντύπωση πως κάνει ότι μπορεί, για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο που έχει οδυνηρές συνέπειες, στην υγεία του πληθυσμού και στην οικονομία της χώρας, πρώτα και κύρια στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων.
Σύμφωνα με τη ΛΑΣ, η πραγματικότητα είναι ότι ο κίνδυνος προέρχεται από τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος υγείας, που ήταν γνωστές πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού. Τρανή απόδειξη η δραματική υποστελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ Αργαλαστής, με πρόσφατο παράδειγμα την απομάκρυνση τριών γιατρών προς το νοσοκομείο Βόλου προς τις αρχές Απρίλη.

Η ΛΑΣ προτείνει και διεκδικεί μέτρα προστασίας εργαζομένων στο Δήμο, άμεση χορήγηση όλων των μέσων ατομικής προστασίας, καθημερινή απολύμανση όλων των απορριμματοφόρων, όλων των δημοτικών κτιρίων και όλων των υπηρεσιών.
Λειτουργία υπηρεσιών με προσωπικό ασφαλείας σε κάθε οργανική μονάδα του Δήμου και εξυπηρέτηση των πολιτών εκ του μακρόθεν., άμεση απομάκρυνση όλων όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με άδεια ειδικού σκοπού χωρίς χρέωση κανονικής άδειας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων υπαλλήλων, ειδικά στην καθαριότητα και στη βοήθεια στο σπίτι, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η ΛΑΣ ζητά να μη γίνει καμιά εντατικοποίηση της δουλειάς των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων, καμιά ανάθεση άλλων καθηκόντων πέραν της ειδικότητας, καμία σκέψη για ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες.
Τέλος, ζητά να γίνει καταγραφή ΑΜΕΑ, υπερήλικων, απόρων, διάγνωση αναγκών για συνταγογράφηση, διανομή φαρμάκων και τροφίμων, απαλλαγή ευπαθών ομάδων από δημοτικά τέλη και τιμολόγια ΔΕΥΑ, μείωση 50% για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά, καμιά απαίτηση σε μισθώματα και στο τέλος χρήσης στους αυτοαπασχολούμενους που νοικιάζουν δημοτικά καταστήματα όσο ισχύει η απαγόρευση. Επίσης, καταγραφή και προμήθεια μέσω σχολικών επιτροπών ή Δήμου με κρατική χρηματοδότηση όλων των μέσων που θα απαιτηθούν για τους μαθητές που θα χρειαστούν να κάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με προτεραιότητα σε αυτούς της Γ΄ Λυκείου.

Τέλος, κάλυψη των κενών θέσεων στο Κ.Υ σε ιατρούς, νοσηλευτές, ακτινολόγο, οδηγούς και καθαρίστριες. • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και καμιά μετακίνηση γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στο Κ.Υ Αργαλαστής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.