Μέτρα προστασίας σε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Απευθύνει και κάλεσμα για την απεργία της Πέμπτης

Μέτρα προστασίας για όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, που σε ανακοίνωσή του εφιστά την προσοχή σε όλους τους εργαζομένους των ΟΤΑ να είναι πολύ προσεκτικοί και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος σημειώνει ότι καταγράφηκαν δύο κρούσματα κορωνοϊού σε δημοτικούς υπαλλήλους στον Δήμο Βόλου. “Ο Σύλλογος μας από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του κορωνοϊού, επισημάναμε την ανάγκη της τήρησης των μέτρων προστασίας σε όλους τούς χώρους εργασίας καθώς και την απολύμανση αυτών.
Η ανάγκη αυτή μεγάλωσε από τότε που άνοιξαν οι υπηρεσίες για το κοινό οπού και ζητούσαμε την απολύμανση όλων των χώρων εργασίας γραπτά η προφορικά με όλους τους εκπρόσωπους των δημοτικών αρχών.
Μέτα από όλα αυτά τα γεγονότα ζητάμε για άλλη μια φορά μετρά προστασίας σε όλους τους εργαζομένους (όχι στοιβαγμένοι οι υπάλληλοι ο ένας διπλά στον άλλον ,προστατευτικά πλέξη ίγκλας σε όσους έρχονται σε επαφή με κοινό, είδη ατομικής προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους)
Απολύμανση σε όλα τα δημοτικά κτήρια .
Σε τακτά χρονικά διαστήματα τεστ σε όλους τους υπαλλήλους ειδικά σε αυτούς που έρχονται σε επαφή με το κοινό.
Ευχόμαστε περαστικά στις συναδέλφισσες και καλά αποτελέσματα σ΄όλους σε όσους έγινε το τεστ. Συνιστούμε στους συναδέλφους να είναι πολύ προσεκτικοί και να τηρούν όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και όταν υπάρξει πρόβλημα να ενημερώνουν το Σύλλογο”.

Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης
Στο μεταξύ, ο Σύλλογος με ανακοίνωσή του ανακοινώνει τη συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ για την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση που θα γίνει στις 10.30 στο Νοσοκομείο Βόλου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις).
Τα αιτήματα αφορούν τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, τους μαζικούς και μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, την επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο , την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, προσλήψεις στο Δημόσιο, την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, την κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Παράλληλα, οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι λένε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών και στους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών και περιουσιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.