Μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών μεθαύριο στον Βόλο

Φωτό αρχείου

Μηχανοκίνητη πορεία θα πραγματοποιήσουν μεθαύριο Πέμπτη οι αγρότες του Πηλίου, κάτι που θα αποφασίσουν σε σύσκεψη που θα γίνει σήμερα το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η κακοκαιρία άφησε πίσω της τεράστιες ζημιές και σε φυτικό και σε ζωικό επίπεδο, οι δρόμοι κατεστραμμένοι είχαμε και θύματα κι εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων.

«Εμείς ως οργανωμένο αγροτικό κίνημα, έχουμε σήμερα σύσκεψη στις 8 το βράδυ στο ΕΚΒ για περαιτέρω δράση. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, οι δρόμοι είναι κλειστοί. Η συγκομιδή έπρεπε να έχει ξεκινήσει από χθες, τα μηχανήματα δεν επαρκούν για να ανοίξουν όλους τους αγροτικούς δρόμους», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαδάκη ήδη μετά από τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις που έγιναν με τους αγροτικούς συλλόγους Ζαγοράς, Πουρίου, Μακρυράχης, έχουμε πάρει απόφαση για μηχανοκίνητη πορεία την Πέμπτη, προσυγκέντρωση στις 9 το πρωί στο Καράβωμα και στις 10.45 στον περιφερειακό στο ύψος της Ιωλκού.
Ο ίδιος είπε ότι έγιναν μεγάλες καταστροφές αλλά και φρούτα που είναι στα δένδρα και δεν μπορούν οι παραγωγοί να φτάσουν στα χωράφια και θα έχουν μεγάλη απώλεια εισοδήματος.

«Δεν μπορούμε να κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Σε ένα επιτελικό κράτος που μας έκαψε, μας έπνιξε και δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες. Όλα ο κακός ο καιρός. Επίσης τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι στάχτη στα μάτια, είναι ψίχουλα, κοροϊδία και για τους πλημμυροπαθείς του Νομού μας. Να αποζημιωθούμε στο 100% και να μη μας πάνε μέσω ΠΣΕΑ ή ΚΟΑ να αποζημιωθούν όλες οι ζημιές και ταυτόχρονα και να μπει αναπλήρωση 1.000 € το στέμμα σε μήλα, κάστανα, αχλάδια και κεράσια, γιατί είμαστε από μία χρονιά με ένα κόστος παραγωγής πολύ υψηλό και το προϊόν υποβαθμισμένο. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα είναι εδώ. Είναι μια αρχή αγωνιστικών κινητοποιήσεων», επισήμανε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.