Συγκινητική ήταν η σημερινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις Μηλιές Πηλίου στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη, με πολίτες, επισκέπτες και καλλιτέχνες να δίνουν το «παρών» ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα.
Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η παρουσία της αγαπημένης ερμηνεύτριας Τάνιας Τσανακλίδου, η οποία συμμετείχε ενεργά στην κινητοποίηση. Η καλλιτέχνιδα, γνωστή για την ευαισθησία και τη σταθερή στάση της στα κοινωνικά ζητήματα, δήλωσε τη στήριξη στον παλαιστινιακό λαό.
Με πανό, τραγούδια, και λόγια αλληλεγγύης, οι παρευρισκόμενοι απαίτησαν:
- Τον άμεσο τερματισμό των επιθέσεων στη Γάζα
- Την πλήρη απεμπλοκή της Ελλάδας από κάθε μορφής συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ
- Την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, όπως έχει ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή από το 2015
Η συγκέντρωση στις Μηλιές αποτέλεσε μέρος των δεκάδων κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη την Ελλάδα, από τη Σάμο και την Κεφαλονιά, μέχρι την Αλεξανδρούπολη και τη Γαύδο, με κοινό σύνθημα: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».






























