Μηλίνα: Παράπονα για προβλήματα υδροδότησης

Κάθε απόγευμα λόγω μη επάρκειας του νερού γεωτρήσεων

Παράπονα για προβλήματα στην υδροδότηση τα απογεύματα στη Μηλίνα κάνουν κάτοικοι, τουρίστες και επαγγελματίες και που οφείλονται στο ότι το νερό των γεωτρήσεων δεν επαρκεί, ενώ η Δημοτική Αρχή δηλώνει άγνοια και τονίζει ότι θα συνδεθεί με το Παναγιώτικο για να λυθεί το πρόβλημα.
Η κατάσταση αυτή προκαλεί τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων και κυρίως επιχειρηματιών του τουρισμού που δέχονται τα παράπονα των τουριστών.

Ο δήμαρχος Ν. Πηλίου Νίκος Φορτούνας μίλησε στην ΕΡΤ Βόλου, δήλωσε άγνοια για το θέμα, τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό στη Μηλίνα και επισήμανε ότι θα δοθεί νερό από το Παναγιώτικο και θα λυθεί το πρόβλημα.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, όποιο χωριό του Καλλικρατικού δήμου Ν. Πηλίου έχει επάρκεια νερού από πηγές ή γεωτρήσεις, δεν συνδέεται με το Παναγιώτικο, όμως αν απαιτηθεί γίνεται στη συνέχεια η σύνδεση. Ο κ. Φορτούνας ανέφερε ότι μέχρι και σήμερα, 2,5 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής, δεν έχει ομοιογενοποιηθεί το σύστημα τιμολόγησης στην ύδρευση και αποχέτευση και υπάρχουν διαφορετικά τιμολόγια για κάθε περιοχή. “Προσπαθούμε σταδιακά να περάσουμε σε ένα ενιαίο τιμολόγιο, αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα με τις αντιδράσεις των κατοίκων και με το πως έχουν συνηθίσει μέχρι σήμερα”, τόνισε.

Συνεχίζει η διαρροή στο Παναγιώτικο
Ο δήμαρχος δήλωσε ότι το φράγμα Παναγιώτικο συνεχίζει να έχει διαρροή, η οποία και αυξάνει, όταν η τάφρος έχει πληρωθεί με νερό και υπάρχει μεγάλη πίεση, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το φράγμα σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του Εθνικού Οργανισμού Μεγάλων Φραγμάτων.
“Ο Οργανισμός μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σπάσει το φράγμα και ότι σταδιακά θα αποκατασταθεί η διαρροή χωρίς καμία παρέμβαση. Εμείς το παρακολουθούμε από πολύ κοντά”, ανέφερε.
Τέλος, ο κ. Φορτούνας δήλωσε ότι η ποιότητα του νερού του φράγματος που ελέγχεται συχνά και χλωριώνεται, το καθιστούν κατάλληλο ακόμη και για “εμφιάλωση”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.