Μίλησαν για την άνοια στο Πρότυπο ΕΠΑΛ Βελεστίνου

Επαγγελματίες υγείας της Μονάδας Αλτχάιμερ Βόλου

Η εκπαιδευτική ενημέρωση με θέμα “Alzheimer – Ας γνωρίσουμε τη νόσο”,  από επαγγελματίες υγείας της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου (ΕΕΝΑΣΔ), στα σχολεία όλης της Μαγνησίας, συνεχίζει να ευαισθητοποιεί την μαθητική κοινότητα.

Η ομιλία έχει σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές και να παρουσιάσει τρόπους διαχείρισης και επικοινωνίας με άτομα που πάσχουν από Άνοια. Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, η κ. Κωνσταντίνα Αποστολίνα, ψυχολόγος και η κ. Αίγλη Τσιαμασφύρη, κοινωνική λειτουργός, επισκέφτηκαν το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο Βελεστίνου(ΠΕΠΑΛ Βελεστίνου) και μίλησαν για την άνοια.

Την εκπαιδευτική ενημέρωση οργάνωσε και δημιούργησε η διεπιστημονική ομάδα της ΕΕΝΑΣΔ Βόλου, η οποία αποτελείται από τις: Αποστολίνα Κωνσταντίνα, ψυχολόγος, Κουφογιάννη Πόπη, ψυχολόγος, Κριτσιμάλη Αφροδίτη, ψυχολόγος, Μεφσούτ Μερόπη, ψυχολόγος και Τσιαμασφύρη Αίγλη, κοινωνική λειτουργός. Μέσα από την διαδικασία της ενημέρωσης θα χορηγηθούν και ερωτηματολόγια για να ερευνηθεί κατά πόσο οι μαθητές γνωρίζουν τι σημαίνει Άνοια και αν μπορούν να εντοπίσουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά της.

Οι επιστήμονες της Μονάδας Αλτσχάιμερ ευχαριστούν τον Διευθυντή του σχολείου κ. Βάιο Λιαπόπουλο για την φιλοξενία, τον κ. Σκενδερίδη Πρόδρομο για την άριστη επικοινωνία και συνεργασία και φυσικά όλους τους μαθητές και το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις: Κωνσταντίνα Αποστολίνα, ψυχολόγο, Αίγλη Τσιαμασφύρη, κοινωνική λειτουργό, καθημερινά 08:00 – 16:00, Τοπάλη 7 – Ιάσονος, Βόλος – 4ος όροφος, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2421102323 ή στο email: [email protected] .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.