Μήνυση του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σηπιάδος για τις ζημιές στον Πλατανιά

Κατά των εκπροσώπων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ν. Πηλίου

Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σηπιάδος, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου κατά των εκπροσώπων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των εκπροσώπων του Δήμου Νοτίου Πηλίου και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, το πρόσφατο καιρικό φαινόμενο Daniel έπληξε εκτός των άλλων και τον οικισμό Πλατανιά Νοτίου Πηλίου. Οι καταστροφικές συνέπειες κατέστησαν σημαντικότερες και εντονότερες εξαιτίας μιας σειράς από πράξεις και παραλείψεις των αρμόδιων εκπροσώπων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Επίσης πράξεις και παραλείψεις του Δήμου Νοτίου Πηλίου αναφορικά με την εφαρμογή του σχεδίου ΔΑΡΔΑΝΟΣ.

«Για τους λόγους αυτούς και επειδή φαίνεται να έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα και με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μας ζητούμε όπως διερευνηθεί κάθε νόμιμη πράξη από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Βόλου, για την ποινική διερεύνηση και αξιολόγηση των εκτιθέμενων πραγματικών περιστατικών, με την άσκηση ποινικής δίωξης κατά κάθε εμπλεκόμενου προσώπου», επισημαίνει ο Περιβαλλοντικός Όμιλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.