Μνήμες 2018 στο Ανατολικό Πήλιο: Έντονη βροχόπτωση και κατολισθήσεις – Βράχος καταπλάκωσε σπίτι

Μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν ώστε να απομακρύνουν βράχους και να καθαρίσουν αυλάκια

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που πλήττει από χθες το ανατολικό Πήλιο. Η σημερινή μέρα αποκάλυψε το μέγεθός τους το οποίο αφορά σε κατολισθήσεις σε δρόμους και σπίτι. Μάλιστα σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου, ένα σπίτι έχει καταπλακωθεί από βράχο ο οποίος αποκολλήθηκε από το βουνό προκαλώντας σημαντικές ζημιές, καθώς και σε τρία οχήματα που βρίσκονταν εκεί.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η ποσότητα του νερού που έπεσε τις δύο τελευταίες ημέρες είναι τέτοια που έχει προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα τα οποία, γίνεται διαχείριση ώστε να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί και να καθαριστούν οι αύλακες ώστε τα νερά να διοχετεύονται προς τη θάλασσα.

Αυτή την ώρα τρία μηχανήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν στην περιοχή, ώστε να απομακρύνουν βράχους και πέτρες από το δρόμο και να καθαρίσουν αυλάκια για τη διευκόλυνση της ροής του των νερών. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr σημαντικά προβλήματα καταγράφονται και στο Πουρί όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις ενώ ο δρόμο προς τα “Βλαχοχώραφα” είναι κλειστός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.