Μνημόσυνο για τους δύο πιλότους που έπεσαν το 2000 όταν έσβηναν πυρκαγιές

Προμήθεια κάδων απορριμμάτων και φωτιστικών, αποφάσισε το συμβούλιο

Οι τραγικές μνήμες του αεροπορικού δυστυχήματος που συνέβη στην περιοχή του Λαύκου, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στις 15 Ιουλίου 2000, όταν ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair CL 215, έπεσε και παρέσυρε στον θάνατο δύο πιλότους, ζωντανεύουν ξανά, καθώς ο Δήμος Νοτίου Πηλίου αποφάσισε να τελεστεί μνημόσυνο στη μνήμη τους.
Χειριστές του μοιραίου Καναντέρ ήταν ο επισμηναγός Ιωάννης Μυλωνάς, 41 ετών, πατέρας τριών παιδιών, και ο ανθυποσμηναγός Ιωάννης Καρασάββας, 25 ετών, από τον Βόλο.
Το θέμα εγκρίθηκε στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου με τη μορφή εξειδίκευσης πίστωσης για την προμήθεια λουκουμιών.
Στα θέματα ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκε το πρακτικό αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ανάθεση της προμήθειας «Προμήθεια μονόφωτων φωτιστικών, λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνία στον Δήμο Ν. Πηλίου», ενώ εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της ενέργειας με τίτλο «Μελέτες ωρίμανσης έργων ενεργειακής αναβάθμισης Δήμου Νοτίου Πηλίου» στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής «Ωρίμανσης έργων φορέων με αδυναμίες» για την υποστήριξη αδύναμων φορέων ΟΤΑ Α ́ Βαθμού στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης ( ΜΟΔ) Α.Ε.».
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την προμήθεια κάδων απορριμμάτων χωρητικότητας 1.100 λίτρων λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνία, ενέκρινε την ηλεκτρονική αποσφράγιση και αξιολόγηση προσφορών του ανοικτού διαγωνισμού, μέσω του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ., της μελέτης: «Υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης από Αλογοπόρο προς Ν. Παλαιού Τρικερίου» και την κατανομή στις Σχολικές Επιτροπές Β/2021 Επιχορήγησης (ΚΑΠ) για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.