Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στην Αλόννησο

Μαζί με ανάπτυξη συστήματος χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων

Σύστημα επεξεργασίας βιοαποβλήτων αποκτά ο Δήμος Αλοννήσου, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, μετά την εισήγηση του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, ενέκρινε την κατάθεση πρότασης ένταξης στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 του έργου «Κατασκευή μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων και ανάπτυξη συστήματος χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων στο Δήμο Αλοννήσου». Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 561.592,43 ευρώ.
«Σε μια εποχή που χρειάζεται ταχύτητα, ρυθμός, αυτοματισμός και απλοποίηση ενεργειών, εμείς προχωράμε συστηματικά, μεθοδικά και με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Ετοιμάσαμε τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό για τη Διαχείριση των Αποβλήτων, στην πιο πράσινη Περιφέρεια της χώρας, που οδηγεί σε πολιτική σχεδόν μηδενικής παραγωγής απορριμμάτων προς ταφή με χρονικό ορίζοντα το 2030» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη προχωράμε τις διαδικασίες για την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 ενός έργου με θετικό πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Τι περιλαμβάνει το έργο
-Απόκτηση γης μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων προϋπολογισμού 42.000 ευρώ.
-Μελέτες μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων προϋπολογισμού 24.525,53 ευρώ.
-Κατασκευή μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων με 163.680 ευρώ.
-Προμήθεια εξοπλισμού για τη μονάδα προϋπολογισμού 152.520 ευρώ.
-Προμήθεια εξοπλισμού συστήματος χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων προϋπολογισμού 163.072,4 ευρώ.
-Τεχνική υποστήριξη ενημέρωσης για τη χρήση του συστήματος χωριστής συλλογής, προϋπολογισμού 15.794,5 ευρώ.
Για το σύστημα χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων θα γίνει προμήθεια με καφέ κάδους που θα χωροθετηθούν σε κεντρικά σημεία συλλογής, κάδους κουζίνας που θα διανεμηθούν σε νοικοκυριά για προδιαλογή – συγκέντρωση των βιοαποβλήτων και μεταφορά τους στους καφέ κάδους. Επίσης θα γίνει προμήθεια βιοδιασπώμενων σακούλων, κομποστοποιήσιμων, που δοθούν στα νοικοκυριά για χρήση τους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας του δικτύου, αλλά και απορριμματοφόρου οχήματος, το οποίο θα συλλέγει τα βιοαπόβλητα από τους καφέ κάδους και θα τα μεταφέρει στη Μονάδα Επεξεργασίας. Τα συλλεγόμενα απόβλητα θα μεταφέρονται και θα επεξεργάζονται στη Μονάδα Επεξεργασίας που θα κατασκευαστεί. Η δυναμικότητα της μονάδας σε προδιαλεγμένα βιοαπόβλητα υπολογίζεται σε 150 τόνους ανά έτος. Το προϊόν που θα προκύπτει θα είναι το κομπόστ, το οποίο θα χρησιμοποιείται από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου ή θα διατίθεται δωρεάν σε δημότες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.