Μουρτιάς: Ο καιρός εμπόδισε τις έρευνες για τον 35χρονο αγνοούμενο

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μόνο στη θάλασσα και έρευνες από τα στεριά

Οι δυνατοί άνεμοι έντασης 5-6 μποφόρ που φυσούσαν σήμερα στο Αιγαίο εμπόδισαν τις έρευνες εθελοντών δυτών και σκαφών στην παραλία Μουρτιάς Ν. Πηλίου, προκειμένου να εντοπιστεί ο 35χρονος ψαροντουφεκάς Δημήτρης Παπανικολάου, από το Προμύρι, που αγνοείται από το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.

Λόγω του έντονου κυματισμού, έρευνες έκαναν σήμερα μόνο άνδρες της ΕΜΑΚ που μπήκαν με σκάφος στη θάλασσα, ενώ δεν προσέγγισαν εθελοντές δύτες για το σημείο, όπου υπήρχε έντονος κυματισμός, η θάλασσα ήταν ταραγμένη, η ορατότητα ήταν μικρή και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να παρασυρθεί κάποιος στα βράχια.
Αν και το πρωί ξεκίνησαν για το σημεία πλωτά σκάφη του Λιμενικού από τη Σκιάθο και τη Σκόπελο, επέστρεψαν λόγω του αέρα, όπως και το πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Βόλου, που ξεκίνησε το μεσημέρι.
Από το Λιμεναρχείο ενημερώθηκαν τα αλιευτικά σκάφη που έπλεαν στην περιοχή, μήπως δουν κάτι τα πληρώματά τους, αλλά δεν υπήρξε κάτι νεώτερο.
Από ξηράς έγιναν και σήμερα έρευνες από δύο αυτοκίνητα του Λιμενικού και δύο της Πυροσβεστικής, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Για σήμερα οι έρευνες διακόπηκαν και αύριο Σάββατο αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα και είναι αμφίβολο αν ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος δώσει εντολή να συνεχιστούν οι έρευνες.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ξεκίνησε από τις 6 το απόγευμα της Τρίτης, από το σπίτι του στο Προμύρι, για να πάει για ψαροντούφεκο στην παραλία Μουρτιάς, όπου συνήθιζε να πηγαίνει, αλλά μέχρι τα μεσάνυχτα δεν έδωσε σημεία ζωής, οπότε συγγενείς του ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο Βόλου, στις 00.15 χθες και δήλωσαν την εξαφάνισή του.
Παρά την άμεση κινητοποίηση και τις έρευνες που έγιναν 1,5 ώρα μετά και όλη την ημέρα χθες, από ξηρά, θάλασσα και αέρα, δεν εντοπίστηκε κάποιο ίχνος του αν και στην παραλία βρέθηκαν το αυτοκίνητο, τα ρούχα του και το κινητό του τηλέφωνο που είχε αφήσει στο αυτοκίνητό του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.