Μπουκώρος: Οι Μαγνησιώτες διαπίστωσαν ότι υπάρχει μια κυβέρνηση, η οποία αξιοποιεί επιτέλους τις δυνατότητες και τις υποδομές

«Με σεμνότητα και αξιοπρέπεια απευθυνόμαστε στο σύνολο του ελληνικού λαού, γιατί η επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι ένας κρίσιμος αγώνας για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Η μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει επίπεδο η χώρα» αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος.

Υπογραμμίζει πως «η αυτοδυναμία δεν είναι ένα κάποιο δικό μας καπρίτσιο, αλλά αδήριτη ανάγκη για τη χώρα στην παρούσα φάση». Επισημαίνει πως «ποτέ κανένα εκλογικό σώμα δεν ψήφισε για την ανάδειξη αντιπολίτευσης». Ο κ. Μπουκώρος καταλογίζει σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι «ανταγωνίζονται σε μία κούρσα του παραλόγου για το ποιος θα φορτώσει με περισσότερους φόρους τον Έλληνα πολίτη!». Παράλληλα, υπενθυμίσει πως «μικρά και θνησιγενή κόμματα στο πρόσφατο παρελθόν διαδραμάτισαν δυσανάλογο με την εκλογική τους απήχηση αρνητικό ρόλο» προσθέτοντας επίσης ότι και «το τελευταίο που θα έλειπε στη χώρα, αυτή την ώρα, είναι ένας διχασμός θρησκευτικού χαρακτήρα».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Γιάννη Απέργη:

Ερ.: Η ΝΔ κατέγραψε μια ιστορική νίκη στις εκλογές του Μαΐου. Οι κάλπες όμως, της 25ης Ιουνίου είναι άδειες.Σας φοβίζει ότι «η σιγουριά της πρωτιάς» μπορεί να επιδράσει αρνητικά;

Απ.: Ο ελληνικός λαός με την επιλογή του στην κάλπη της 21ης Μαΐου έδειξε ποιον δρόμο θέλει να ακολουθήσει και ποιος έχει την έγκρισή του να κρατάει το τιμόνι της χώρας. Αυτό το μήνυμα ήταν ηχηρό και ξεκάθαρο. Δεν αρκεί, όμως, αφού η 25η Ιουνίου συνιστά μια νέα εκλογική αναμέτρηση, με νέο εκλογικό σύστημα. Ο αγώνας ξεκίνησε από την αρχή. Έχουμε, βεβαίως, την αρχική έγκριση του ελληνικού λαού για τις προτάσεις μας. Είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που δίνει το παράδειγμα, ξεκινώντας μια γιγαντιαία προεκλογική εκστρατεία. Οφείλουμε όλοι να ακολουθήσουμε τα βήματά του. Επιπλέον, καλούμε όλους τους Έλληνες που μας στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές να συνταχθούν μαζί μας, ξανά, αλλά να συστρατευθούν και όσοι για διάφορους λόγους δεν μας ψήφισαν τον Μάιο, γιατί αυτό θα συνιστά μια συμμετοχή σε έναν ωραίο αγώνα για την Ελλάδα μας. Με σεμνότητα και αξιοπρέπεια απευθυνόμαστε στο σύνολο του ελληνικού λαού, διότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι ένας κρίσιμος αγώνας για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Είναι η μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει επίπεδο η χώρα.

Ερ.: Η ΝΔ ζητά ισχυρή αυτοδυναμία. Πόσο εύκολα αυτό μπορεί να επιτευχθεί καθώς η κοινοβουλευτική αυτοδυναμία εξαρτάται και από τον αριθμό των κομμάτων που θα εισέλθουν στη νέα Βουλή.

Απ.: Κανένας εκλογικός στόχος δεν είναι εύκολος. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν ούτε στη ζωή, ούτε στην πολιτική. Χρειάζεται αδιάκοπος αγώνας, πειστικός και ενωτικός. Μικρά και θνησιγενή κόμματα στο πρόσφατο παρελθόν διαδραμάτισαν δυσανάλογο με την εκλογική τους απήχηση αρνητικό ρόλο. Το ζήτημα στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν είναι η αναστάτωση της δημόσιας ζωής και η ακυβερνησία της χώρας. Το ζητούμενο είναι η σταθερότητα, η ασφάλεια και η προκοπή. Ο ελληνικός λαός έδωσε την αρχική απάντηση και πιστεύω βαθύτατα ότι θα δώσει και την οριστική. Άλλωστε, τα κόμματα πρέπει να πηγάζουν από τις ανάγκες της κοινωνίας και να την υπηρετούν στο σύνολό της και όχι να είναι προϊόν σεχταριστικού τύπου επιδιώξεων. Η αυτοδυναμία δεν είναι κάποιο δικό μας καπρίτσιο, είναι αδήριτη ανάγκη για τη χώρα στην παρούσα φάση.

Ερ.: Η μάχη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, φοβάστε ότι μπορεί να «κρύψει» από τους πολίτες το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών που είναι η ανάδειξη Κυβέρνησης;

Απ.: Ποτέ κανένα εκλογικό σώμα δεν ψήφισε για την ανάδειξη αντιπολίτευσης. Οι πολίτες στις εθνικές εκλογές ψηφίζουν για την ανάδειξη κυβέρνησης. Αυτή είναι η μέγιστη ανάγκη. Τα υπόλοιπα είναι διαγκωνισμοί εντυπώσεων, οι οποίοι μάλιστα λαμβάνουν σουρεαλιστικό χαρακτήρα, αφού τα δύο συγκεκριμένα κόμματα ανταγωνίζονται σε μία κούρσα του παραλόγου για το ποιος θα φορτώσει με περισσότερους φόρους τον Έλληνα πολίτη! Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για κυβέρνηση, για σιγουριά, για σταθερότητα και ανάπτυξη. Τα πρωτεία στην αριστερά και την κεντροαριστερά ελάχιστα ενδιαφέρουν τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ερ.: Πόσο επικίνδυνη θεωρείτε την εκλογή ενός «θεοκεντρικού» κόμματος;

Απ.: «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ». Η συγκεκριμένη ευαγγελική φράση, που αποδίδεται στον ίδιο τον Ιησού, θα έπρεπε να διαχωρίζει και να ξεκαθαρίζει δια παντός τα πράγματα. Όσοι χρησιμοποιούν τις θρησκευτικές ευαισθησίες του ελληνικού λαού και την ίδια την ορθόδοξη πίστη μας, προκειμένου να επιτύχουν αλλότριους σκοπούς, κατά την άποψή μου δεν προσφέρουν σωστές υπηρεσίες ούτε στην Ορθοδοξία, ούτε στην πατρίδα. Το τελευταίο που θα έλειπε στη χώρα, αυτή την ώρα, είναι ένας διχασμός θρησκευτικού χαρακτήρα.

Ερ.: Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ποια είναι εκείνα στα οποία καλείτε τους πολίτες να σκεφτούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν, για την τελική τους επιλογή;

Απ.: Να συγκρίνουν απλά πράγματα. Πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες το πράττουν, χωρίς να τους καλέσουμε εμείς. Με ποιά κυβέρνηση πλήρωναν λιγότερους φόρους, πότε αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός και οι συντάξεις μετά από πολλά χρόνια, πότε μειώθηκε ραγδαία η ανεργία, πότε αυξήθηκαν οι επενδύσεις και οι εξαγωγές, πότε βελτιώθηκε η εικόνα της χώρας και έπαψε να είναι ξέφραγο αμπέλι, πότε ενισχύθηκε σε σημαντικό βαθμό η εθνική άμυνα; Τέλος, ποιά κυβέρνηση κράτησε όρθια τη χώρα κάτω από επαναλαμβανόμενες και πρωτόγνωρες κρίσεις; Απλά ερωτήματα, που οι απαντήσεις τους όμως, είναι δομικής σημασίας για την καθημερινότητα του κάθε πολίτη ξεχωριστά και για την πορεία της χώρας γενικότερα.

Ερ.: Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι οι πολίτες της Μαγνησίας έδωσαν στη ΝΔ το υψηλότατο ποσοστό του 43,6%;

Απ.: Οι συμπολίτες μου έκαναν τις συγκρίσεις, όπως απάντησα και στο προηγούμενο ερώτημά σας. Και δεν έκαναν τις συγκρίσεις μόνο στα ζητήματα που αφορούν ολόκληρο τον λαό, αλλά και στα τοπικά ζητήματα. Οι πολίτες της Μαγνησίας είδαν μεγάλες επενδύσεις να υλοποιούνται στον τουρισμό, τη βιομηχανία και τη μεταποίηση, βλέπουν το έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας να υλοποιούνται με γοργούς ρυθμούς μετά από έξι χρόνια στα συρτάρια της γραφειοκρατίας και τον διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση του λιμένος Βόλου να προχωράει. Επιπλέον, βλέπουν το έργο της Βαμβακουργίας που ολοκληρώνει τις υποδομές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να βρίσκεται σε φάση επιλογής αναδόχου και τον Ναύσταθμο στον Αλμυρό να προχωράει, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο του νέου αμυντικού δόγματος. Θα μπορούσα ακόμη να σας παραθέσω και λίστα ολόκληρη για δεκάδες σημαντικά έργα, που χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνηση μέσω των δήμων και της περιφέρειας. Κάτι τέτοιο, όμως, θα κούραζε τον αναγνώστη. Επισημαίνω απλά ότι οι πολίτες και στη Μαγνησία διαπίστωσαν ότι υπάρχει μια κυβέρνηση, η οποία αξιοποιεί επιτέλους τις δυνατότητες και τις υποδομές της προικισμένης περιοχής μας. Έκαναν, λοιπόν, και τις συγκρίσεις και την επιλογή. Και είμαι αισιόδοξος ότι και η νέα επιλογή τους, στις 25 Ιουνίου, θα είναι στην ίδια κατεύθυνση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.