Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Να ανακληθεί απόφαση του δήμου Ρ. Φεραίου

Που αφορά στη μετονομασία της πλατείας Εθνικής Αντίστασης

Να ανακληθεί απόφαση του δήμου Ρ. Φεραίου , που αφορά στη μετονομασία της πλατείας Εθνικής Αντίστασης ζητά με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζεται στο έγγραφο του γραφείου Τύπου, «καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη την απόφαση της Δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα του δημάρχου Νασίκα να προχωρήσουν σε αλλαγή του ονόματος της πλατείας Εθνικής Αντίστασης της πόλης του Βελεστίνου. Η ονομασία τιμούσε τους ηρωικούς αγώνες του λαού μας στην αντίσταση κατά της Γερμανικής κατοχής και ιδιαίτερα τη νικηφόρας μάχης του ΕΛΑΣ και του εφεδρικού ΕΛΑΣ Βελεστίνου την 1η Αυγούστου ’44 κατά των Ναζί. Ο εκλιπών πρώην Δήμαρχος Κ. Κανάρης μπορούσε να τιμηθεί με πολλούς άλλους τρόπους ,πχ μετονομασία άλλης πλατείας κλπ. Σίγουρα όχι σε βάρος της ιστορικής μνήμης των αγώνων του ΕΛΑΣ και της Εθνικής Αντίστασης στο Νομό Μαγνησίας.

Καλούμε το λαό του Δήμου Ρ. Φεραίου να εναντιωθεί στην απαράδεκτη απόφαση και το Δ.Σ. του δήμου να ανακαλέσει την απόφαση που προσβάλει τους αγώνες του λαϊκού κινήματος και της Αντίστασης γενικότερα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.