Nα ανοίξουν κανονικά οι σχολές το εαρινό εξάμηνο

Ζήτησαν με διαμαρτυρία τους, μέλη των φοιτητικών συλλόγων Γεωπονίας Φ.Π., Μηχανολόγων, ΠΤΕΑ

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Γεωπονίας Φ.Π., Μηχανολόγων και ΠΤΕΑ, μετά από αποφάσεις των συλλόγων μας, πραγματοποίησαν, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, κινητοποίηση στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για να απαιτήσουν να ανοίξουν κανονικά οι σχολές το εαρινό εξάμηνο!
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «τώρα, όπως και το Σεπτέμβριο, καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για την αξιοποίηση κτηρίων και υποδομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, ώστε να επιστρέψουμε οι φοιτητές κανονικά στα έδρανα το επόμενο εξάμηνο. Καλέσαμε τις αρχές του πανεπιστημίου να πάρουν απόφαση και να συνταχθούν μαζί μας στα αιτήματά μας!
Επιπλέον, παρά την ανακοίνωση διαφωνίας του πρυτανικού συμβουλίου για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, καλέσαμε τις πρυτανικές αρχές να καταδικάσουν και αυτές στην ολότητά του το νέο νομοσχέδιο που έρχεται για την παιδεία! Να μην περάσει αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο που προβλέπει διαγραφές φοιτητών στα ν+2 έτη σπουδών, αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και μια σειρά πειθαρχικές διώξεις εναντίον των φοιτητών που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις και δράσεις!
Η κυβέρνηση δίνει 30 εκ. ευρώ για την ίδρυση αστυνομικού σώματος μέσα στις σχολές και για κλειστά συστήματα παρακολούθησης, κάρτες εισόδου και face control στις σχολές μας που ως στόχο θα έχουν να καταστείλει τους φοιτητές και τον αγώνα τους για δημόσια και δωρεάν παιδεία!
Απαιτούμε να δοθούν τα 30 εκ. και όχι μόνο, για όλα όσα έχουμε ανάγκη σήμερα στις σχολές μας! Για αναβάθμιση υποδομών, διαμόρφωση ειδικών χώρων, προσλήψεις καθηγητικού προσωπικού και μονιμοποίηση των έκτακτων διδασκόντων, προσλήψεις καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού και ιατρικές μονάδες στελεχωμένες σε κάθε σχολή για το άνοιγμα και την ασφαλή λειτουργία των σχολών μας! Καλούμε όλους τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους του Βόλου να πάρουν αποφάσεις και να συνταχθούν μαζί μας!
Να είναι μαζί μας την Πέμπτη 21/1/2021 στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουμε στο Θόλο μαζί με τους συλλόγους Διδακτικού Προσωπικού, Διδασκόντων και Διοικητικού Προσωπικού του Π.Θ. ώστε να απαιτήσουμε να δοθεί έκτακτο κονδύλι για την παιδεία! Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν κανονικά οι σχολές μας! Να μην περάσει το νομοσχέδιο για την παιδεία που φέρνει η κυβέρνηση!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.