Δ. Νασίκας στο Ράδιο ΕΝΑ: «Κοντά στους πολίτες με ενισχυμένες κοινωνικές δομές»

Με ειδικούς στο πλευρό τους ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Μία ενισχυμένη υποστηρικτική δομή είναι στη διάθεση των πολιτών με αυξημένες ανάγκες από τα μέσα Μαρτίου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα θέματα που προκύπτουν για τους Δημότες. Αυτό τόνισε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, με τη στήριξη να αφορά και άλλες πτυχές, πέρα από την ιατροφαρμακευτική και διατροφική κάλυψη.

«Οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί και μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 24250 23794. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε κοντά σε όλες τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας. Έχουν καταγραφεί και επικαιροποιηθεί όλοι οι χρόνια πάσχοντες και είμαστε δίπλα τους είτε για συνταγογράφηση φαρμάκων ή για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, είτε ακόμη και για ψυχολογική στήριξη» ανέφερε ο Δημήτρης Νασίκας, εξηγώντας: «Δεν είναι μόνο θέμα σωματικής αλλά και ψυχολογικής υγείας πλέον λόγω του εγκλεισμού, και διαπιστώνουμε ήδη κάποιες συμπεριφορές που χρήζουν στήριξης. Επίσης έχουμε στη διάθεση της δομής διατροφολόγο, γυμναστή, κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο, οπότε προσπαθούμε πέρα από την καθημερινότητα να προσεγγίσουμε τους συνανθρώπους μας».

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, η προσπάθεια είναι συνολική και κοινή: «Σιτίζουμε καθημερινά δεκάδες οικογένειες και έχουμε ενεργοποιήσει τα μαγειρεία των παιδικών σταθμών, με τους εργαζόμενους να βοηθούν αλλά και τις επιχειρήσεις, δημότες και συλλόγους που ενισχύουν το κοινωνικό παντοπωλείο».

Έκλεισε το γήπεδο-Μέτρα για τις επιχειρήσεις

Από εκεί και πέρα, ο χώρος του γηπέδου πλέον έχει κλείσει σύμφωνα με τον κο Νασίκα, καθώς τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση κόντεψε να ξεφύγει.

«Είχαμε ένα έκτροπο το τελευταίο τριήμερο, δεν εφαρμόσαμε απόλυτα τον νόμο να κλείσουμε το στάδιο, ωστόσο ήταν διαχειρίσιμη η κατάσταση, εξαιτίας και του βροχερού καιρού. Αλλά το τελευταίο διήμερο παρουσιάστηκε μεγάλος συνωστισμός και από σήμερα το πρωί είναι κλειδωμένο για να μην αθλείται κανείς σ’ αυτό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα δέκα μέτρα που θα πάρει ο Δήμος για τη στήριξη των επιχειρήσεων: «Ουσιαστικά ήταν υποχρέωσή μας απέναντι στην τοπική κοινωνία για να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις και είναι μία σειρά μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης. Τη Μεγάλη Τρίτη θεωρώ ότι δια περιφοράς το δημοτικό συμβούλιο θα εγκρίνει ομόφωνα τα δέκα μέτρα που προτείνουμε και καλύπτουμε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων αλλά καλύπτουμε και γονείς. Πιστεύω ότι οι συνδημότες μας θα ανακουφιστούν και θα παλέψουμε για να επιστρέψουμε αλώβητοι στην καθημερινότητα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.