Νέα αρχή για τον τόπο μας: «Στεκόμαστε, αυτονόητα, στο πλευρό των αγροτών του Νοτίου Πηλίου»

Την στήριξη τους στα δίκαια αιτήματα των αγροτών της Μαγνησίας εκφράζουν με ανακοίνωσή τους ο επικεφαλής, Μιλτιάδης Παπαδημητρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα στελέχη της παράταξης Νέα Αρχή για τον Τόπο μας.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «τα τελευταία χρόνια οι αγρότες της περιοχής μας, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, βιώνουν μία, κυριολεκτικά, πρωτόγνωρη κατάσταση. Το τίμημα της κλιματικής αλλαγής, η κατακόρυφη αύξηση στο κόστος παραγωγής και η παντελής απουσία ουσιαστικού πολιτικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους της υπαίθρου στα όρια της απόγνωσης.

Επιπλέον, η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, που πρόσφατα υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, στην εγκατάλειψη ενός τομέα, που κάποτε αποτελούσε μία από τις ατμομηχανές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και του τόπου μας, και την ελληνική ύπαιθρο στην ερημοποίηση. Και προφανώς, τους ανθρώπους της πρωτογενούς παραγωγής, τους δικούς μας ανθρώπους, βορά στα χέρια μεσαζόντων.
Συνέπεια, δε, όλων αυτών, τα χωριά μας να ερημώνουν, οι νέοι άνθρωποι να επιλέγουν άλλες επαγγελματικές διεξόδους.
Σε όλα αυτά, ήρθαν να προστεθούν οι συνέπειες που άφησαν πίσω τους, στην περιοχή μας, οι πρόσφατες πλημμύρες, οι οποίες έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες, ακόμη, καταστροφές, είτε αναφερόμαστε στο κομμάτι της παραγωγής ή στο κομμάτι των υποδομών.

Αυτονόητα, λοιπόν, στεκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων της πρωτογενούς παραγωγής και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους. Συστρατευόμαστε με τους αγρότες, τους ελαιοπαραγωγούς και τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς και τους μελισσοκόμους του Νοτίου Πηλίου, της Μαγνησίας και ολόκληρης της χώρας,
Και, παράλληλα, καλούμε την Δημοτική Αρχή και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να πράξουν το ίδιο, μακριά από κομματικές ή άλλες αγκυλώσεις, ως ελάχιστη υποχρέωση προς τους κατοίκους του Νοτίου Πηλίου, και ειδικά τη νέα γενιά, προς το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου μας.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.