Νέα Αριστερά Μαγνησίας: «Ο Δημόσιος Τομέας εγγυητής της διαχείρισης υδάτων στη Θεσσαλία»

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας//LarissaPress

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργάνωσε ανοιχτή συζήτηση, σχετικά με την επικείμενη δημιουργία ενιαίου Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε.) με την μορφή Ανώνυμης Εταιρείας.

Από την πλευρά του Συλλόγου Εργαζομένων τονίστηκε ότι, ο συγκεκριμένος Οργανισμός πρόκειται να διαχειριστεί ένα δημόσιο αγαθό, το νερό, με κυρίαρχο σκοπό το κέρδος, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να το αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, μιας και θα εκτοξευθεί το κόστος παραγωγής.

Ο Γ. Σταμπουλής, μέλος της Κ.Ε. της Νέας Αριστεράς, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Αριστερά Μαγνησίας  την αναγκαιότητα ολοκληρωμένης διαχείρισης τέτοιων πολύπλοκων προβλημάτων, με διττό χαρακτήρα: περιβαλλοντική προστασία και ανθεκτικό μοντέλο ανάπτυξης. «Κατανοώντας πως η κοινωνία και η οικονομία δεν μπορούν να μείνουν στάσιμες, είναι σημαντικό να μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος ώστε να προχωρήσουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μετάβασης, για την υλοποίηση του οποίου απαιτείται ουσιαστική διαβούλευση σε σύντομο χρονικό διάστημα και γενναία χρηματοδότηση», πρόσθεσε.

Επιπλέον, σημείωσε πως, «η λαϊκίστικη επίκληση μαγικών λύσεων, που πλέον φαίνονται προδήλως ανορθολογικές, έχει κοστίσει ακριβά στη Θεσσαλία με την καθυστέρηση κρίσιμων αντιπλημμυρικών και αρδευτικών υποδομών. Η ύπαρξη ενός φορέα με δημόσιο χαρακτήρα για την ολοκληρωμένη διαχείριση είναι σημαντικό να υπάρχει, με τοπική γνώση, νομιμοποίηση μέσα από εκτεταμένη διαβούλευση και με ισχυρή επιστημονική τεκμηρίωση. Παράλληλα, η εξασφάλιση αξιοπρεπών εργασιακών συνθηκών και η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, είναι θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την αποτελεσματική λειτουργία ενός τέτοιου φορέα.»

Για τη Νέα Αριστερά, τονίζεται στην ανακοίνωση η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και η εξασφάλιση του κοινωνικού δικαιώματος στο νερό, όχι μόνο για την παρούσα, αλλά και για τις  επόμενες γενιές οφείλουν να είναι τα βασικά κριτήρια στο σχέδιο βιώσιμης μετάβασης της Θεσσαλίας.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.