Νέα διερεύνηση υπόθεσης προσάραξης σκάφους στη Σκιάθο

Ανασύρθηκε από το αρχείο μετά από πόρισμα του ΑΣΝΑ

Νέα διερεύνηση υπόθεσης που είχε αρχειοθετηθεί και είχε σχέση με προσάραξη σκάφους στη Σκιάθο, ερευνά η Εισαγγελία, που ανέθεσε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου προκαταρκτική εξέταση.
Η προσάραξη του σκάφους “Lazy Day”, είχε γίνει στην ακατοίκητη νησίδα Αρκό στη Σκιάθο, στις 16 Αυγούστου 2020 και αρχικά η Εισαγγελία αποφάνθηκε ότι δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες για πρόκληση ναυαγίου και ρύπανση ή υποβάθμιση θαλάσσιου περιβάλλοντος, πρόταση με την οποία συμφώνησε και η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας.
Ωστόσο, πόρισμα του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου Ατυχημάτων, που κοινοποιήθηκε μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, εκτιμά ότι η μηχανική βλάβη του σκάφους που προκάλεσε την προσάραξη, οφείλεται σε πλημμελή συντήρηση.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου ανέσυρε την υπόθεση από το αρχείο και ζητά προκαταρκτική εξέταση από το Κεντρικό λιμεναρχείο Βόλου, που καλείται να λάβει ανωμοτί καταθέσεις από την κυβερνήτη του σκάφους και την ιδιοκτήτρια, που είναι Ελληνίδες.
Στη συνέχεια η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία που θα εξετάσει αν ασκηθούν διώξεις για πρόκληση ναυαγίου εξ αμελείας ή εκ προθέσεως και ρύπανση ή υποβάθμιση θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.