Νέα ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου για το αντιπλημμυρικό έργο του Αγνώντα Σκοπέλου

Θέμα που ανέδειξε το magnesianews.gr, μετά από συνομιλία με τον δήμαρχο Σκοπέλου

«Ένα χρόνο πριν, σε σχετική Ερώτησή μου προς τα συναρμόδια Υπουργεία για το αν τελικά το αντιπλημμυρικό έργο στον Αγνώντα Σκοπέλου πρόκειται να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα δεν είχα λάβει καμία σαφή απάντηση. Ένα χρόνο μετά, η τοπική κοινωνία της Σκοπέλου συνεχίζει να βιώνει τα προβλήματα που απορρέουν από τη μη ολοκλήρωση του έργου», τόνισε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, καταθέτοντας νέα Ερώτηση για το θέμα προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, θέμα που ανέδειξε το magnesianews.gr, μετά από συνομιλία με τον δήμαρχο Σκοπέλου.
Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, η Σκόπελος είναι ένα νησί που έχει πληγεί επανειλημμένα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια την εμφάνισή τους, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και των ολοένα αυξανόμενων συνεπειών της. Προβλήματα δημιουργήθηκαν και με την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή στις 25/08/2022.
Ο Δήμος Σκοπέλου, έχει λάβει σχετική χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εκπόνηση αντιπλημμυρικής μελέτης σε όλο το νησί. Στο πλαίσιο αυτό, από το 2020 έχει ολοκληρωθεί η αντιπλημμυρική μελέτη του παραθαλάσσιου οικισμού του Αγνώντα.
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επεσήμανε ότι εδώ και δύο και πλέον χρόνια, το αντιπλημμυρικό έργο του Αγνώντα δεν έχει ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ώστε προχωρήσει η δημοπράτηση και ολοκλήρωσή του, παρά τα διαρκή αιτήματα του Δήμου Σκοπέλου τόσο προς τα συναρμόδια Υπουργεία, όσο και προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Δήμος έχει εκπονήσει και τη σχετική περιβαλλοντική μελέτη και πλέον ζητά επισταμένα να προχωρήσει άμεσα η χρηματοδότηση του έργου.
«Το έργο είναι πλήρως κοστολογημένο, με τον προϋπολογισμό του να είναι 2,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο η ολιγωρία που παρουσιάζεται σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου θα φέρει για μία ακόμα φορά τον οικισμό αντιμέτωπο με το λιγότερο υλικές καταστροφές στο επόμενο πλημμυρικό φαινόμενο που θα πλήξει το νησί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής και ζήτησε να χρηματοδοτηθεί άμεσα το αντιπλημμυρικό έργο του Αγνώντα Σκοπέλου, για να μην απειληθούν ζωές και ιδιωτική και δημόσια περιουσία σε ενδεχόμενα μελλοντικά καιρικά φαινόμενα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.