Νέα «καραβιά» 32 μεταναστών, μεταξύ των οποίων παιδιά, γυναίκες και άνδρες αποβίβασαν άγνωστοι διακινητές τις βραδινές ώρες στην παραλία Ανεμοστενούς, στο Νεοχώρι του Δήμου Νοτίου Πηλίου.
Οι μετανάστες εντοπίστηκαν από ντόπιους, ενημερώθηκαν οι αρχές και αυτή την ώρα μεταφέρονται στο Λιμεναρχείο Βόλου, που διενεργεί προανάκριση.
Σημειώνεται ότι στις ακτές του Ανατολικού Πηλίου πολλές φορές διακινητές εγκαταλείπουν μετανάστες, που πληρώνουν αδρά για να τους μεταφέρουν στην χώρα μας, πολλές φορές πληρώνοντας με την ίδια τους τη ζωή.
Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και ο Εσταυρωμένος
Στο μεταξύ, ενημέρωση προκειμένου να υπάρξει βοήθεια στην παροχή υποστήριξης αλλά και χρήσιμου υλικού όπως ρούχα κλπ παρείχαν οι αρμόδιες αρχές, τόσο στον πρόεδρο του Εσταυρωμένο π. Θεόδωρο Μπατάκα, όσο και στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων. Όπως έκανε γνωστό μάλιστα ο αντιπρόεδρος του φορέα, Βασίλης Ηλιόπουλος, “για 32 λαθρομετανάστες (άντρες γυναίκες παιδιά) που ” βγήκαν” σε παραλία του Ανατολικού Πηλίου ενημερωθήκαμε νωρίς το πρωί από το λιμεναρχείο Βόλου και ζητήθηκε η συνδρομή μας. Το μεσημέρι που έφθασαν στο Βόλο φροντίσαμε για τα απαραίτητα της προσωρινής διαμονής τους, κλινοσκεπασματα, νερό , φαγητό και είδη υγιεινής μέχρι να μεταφερθούν”.































