Νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς παρουσιάστηκαν χθες και καταγράφηκαν από τις δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Στη Δευτεροβάθμια εντοπίστηκαν δύο νέα κρούσματα, όμως φαίνεται πως η κατάσταση θα εκτονωθεί, καθώς από χθες Γυμνάσια και Λύκεια δεν λειτουργούν, με τους μαθητές να στρέφονται στην τηλεκπαίδευση.
Η εικόνα στην Δευτεροβάθμια
Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και αφορούν σε καθηγητές. Η πρώτη περίπτωση έχει σχέση με καθηγητή του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ο οποίος δεν μετέβη στο σχολείο για μάθημα την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, ενώ η δεύτερη περίπτωση σχετίζεται με εκπαιδευτικό του 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας.
Όπως επισημαίνεται από στελέχη της Διεύθυνσης, από τη στιγμή που πλέον τα σχολεία της εν λόγω βαθμίδας δεν λειτουργούν δεν υποχρεούται να δηλώσει κάποιος ότι νοσεί, καθώς ούτως ή άλλως βρίσκεται στο σπίτι του και όχι στο χώρο του σχολείου. Ωστόσο οι εν λόγω καθηγητές ενημέρωσαν την υπηρεσία τους για προληπτικούς και τυπικούς λόγους.
Συνεχίζονται τα κρούσματα στην Πρωτοβάθμια
Στο μεταξύ καθημερινά είναι τα κρούσματα είτε σε μαθητές, είτε σε εκπαιδευτικούς που αναφέρονται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε αναστολή λειτουργίας είτε ολόκληρα σχολεία, είτε τμήματα.
Ειδικότερα από χθες σε αναστολή λειτουργίας έχουν τεθεί: Ένα τμήμα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, όλη η Α’ τάξη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, εξαιτίας κρούσματος σε εκπαιδευτικό, όλο το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, εξαιτίας κρούσματος σε εκπαιδευτικό, ένα τμήμα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού εξαιτίας κρούσματος σε μαθητή και όλο το 9ο νηπιαγωγείο Βόλου, εξαιτίας δύο κρουσμάτων κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς. Η αναστολή λειτουργίας ισχύει για 14 ημέρες.
Προβλήματα με το.. καλημέρα στην τηλεκπαίδευση
Από χθες στη ζωή των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου και της Μαγνησίας μπήκε ξανά η τηλεκπαίδευση, όμως τα προβλήματα ήταν πολλά με το …καλημέρα.
Γύρω στις 10 το πρωί το σύστημα κατέρρευσε, με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να συνδεθεί. Όπως έγινε γνωστό, εκείνη την ώρα συνδέθηκαν πολλοί μαθητές, το σύστημα δεν άντεξε κι …έπεσε. Όσο περνούσε η ώρα, κάποια σχολεία της Μαγνησίας κατάφεραν να συνδεθούν, όμως και πάλι τα προβλήματα ήταν πολλά, με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί και μαθητές να ταλαιπωρηθούν στο έπακρο.
Αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διευκρινίστηκε, ότι «ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος. Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα. Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».
ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ































