Νέα Μοναχή στην Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδώνος

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδώνος Λαμπινούς χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, την Τετάρτη 12/8. Στο τέλος της Παρακλήσεως τέλεσε την Ρασοφορία της νέας Μοναχής Μακρίνης, κατά κόσμον Νικολίτσας Αθανασοπούλου, 48 ετών, η οποία εντάσσεται στην Αδελφότητα της Μονής. Στην Ρασοφορία παρέστησαν αντιπροσωπίες Ιερών Μονών της Τοπικής μας Εκκλησίας και ικανός αριθμός προσκυνητών, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε «δώρο της Παναγίας» την επαναλειτουργία της Μονής, τα τελευταία χρόνια, «και σήμερα προσφέρει ένα ακόμα δώρο, μια νέα ψυχή που αφιερώνεται εξ ολοκλήρου στον Χριστό και στην Εκκλησία και γίνεται μιμήτρια της ίδιας της Παναγίας μας. Η Παναγία είναι το πρότυπο του Μοναχικού βίου, γιατί υπήρξε η εκλεκτή του Θεού, το δώρο της ανθρωπότητας, για να σαρκωθεί ο Υιός και Λόγος του Θεού, ενώ δέχθηκε ελευθέρως την αποστολή Της. Έτσι έχει αξία η αφιέρωση, όταν γίνεται με πνεύμα ελευθερίας. Οι Μοναχοί μιμούνται την Παναγία, γιατί ταυτίζουν το θέλημά τους με το θέλημα του Θεού και γίνονται ζωντανές λαμπάδες προσευχής … Οι Μοναχοί βιώνουν την κοινωνία της αγάπης με τον Χριστό και κατά μίμησιν της Θεοτόκου, καλούνται ν’ ασκηθούν στην υπακοή, στην ταπείνωση, μετατρέπουν το Μοναστήρι σε επίγειο Παράδεισο…».

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του, καθώς βλέπει να ανασταίνονται τα Μοναστήρια μας και να περιτειχίζουν την Τοπική μας Εκκλησία: «Τα Μοναστήρια μας είναι ό,τι πολυτιμότερο. Θεραπεύουν και αναπαύουν τις ψυχές των ανθρώπων». Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον Γέροντα της Μονής Αρχιμ. Χρυσόστομο, για την ευθύνη που ανέλαβε, να στηρίξει εξ αρχής την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Μονής και χαρακτήρισε «δώρο Θεού» την ανασύσταση της Αδελφότητας.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, επανέλαβε την αξία της ενότητας όλων γύρω από την Ορθόδοξη πίστη μας, σε μια εποχή που διακυβεύονται πολλά για το Έθνος μας και ευχαρίστησε όλους όσοι συμπαρίστανται στο έργο των Μοναστηριών μας και συνδράμουν στην ανακαίνιση και ανασυγκρότησή τους.