Νέα πρωτότυπη παιδική χαρά στο δημοτικό Δάσος Κουρί

Γνωστοποιήθηκε μετά από συνάντηση Κουρέτα- Εσερίδη

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα είχε ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «η συνάντηση επιβεβαίωσε την άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο ανδρών και κατά τη διάρκειά της ο Δήμαρχος Αλμυρού ενημέρωσε τον κ. Περιφερειάρχη για τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν στο δίκτυο ύδρευσης και στα νερά των παραλιών του Δήμου Αλμυρού και τα οποία απέδειξαν -μετά από αναλύσεις- ότι τόσο το πόσιμο νερό όσο και οι θάλασσες σε όλη την έκταση του Δήμου είναι απολύτως ασφαλή και κατάλληλα προς χρήση από τους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου.
Τη συνάντηση απασχόλησαν και θέματα των αγροτών της περιοχής του Αλμυρού, όπως η πολύ χαμηλή παραγωγή σιτηρών εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, για τα οποία ο κ. Κουρέτας επέδειξε ειλικρινές ενδιαφέρον και κατανόηση.
Εξάλλου, ο κ. Περιφερειάρχης, ανταποκρινόμενος πλήρως σε σχετικό αίτημα του Δημάρχου Αλμυρού, συμφώνησε στη χρηματοδότηση του Δήμου με ποσό 340.000 ευρώ, για την κατασκευή νέας, πρωτότυπης, πιστοποιημένης παιδικής χαράς στο δημοτικό Δάσος Κουρί.
Η νέα παιδική χαρά θα καλύπτει έκταση 2- 2,5 στρεμμάτων, θα απευθύνεται σε παιδιά νηπιακής και προσχολικής ηλικίας και θα κατασκευαστεί με θηραϊκή γη και κεραμικά υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Θα διαθέτει ελαστικό δάπεδο προς αποφυγή ατυχημάτων, θα είναι προσβάσιμη στα παιδιά με κινητικά προβλήματα και θα αποτελέσει κόσμημα για την περιοχή του Αλμυρού. Η διαμόρφωσή της, όπως και η γενικότερη ανάπλαση του δάσους Κουρί, θα συντελεστεί με την προσωπική επίβλεψη του Δημάρχου, του Αρχιτέκτονα και του Μηχανικού του Δήμου και θα κατασκευαστεί από τους εργαζόμενους του Δήμου του Προγράμματος Απασχόλησης 55-70 ετών (από τους ίδιους που κατασκεύασαν την Πλατεία Μετσόβου και τον Κυκλικό κόμβο στο Β’ Δημοτικό Σχολείο).
Ο Δήμαρχος Αλμυρού, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια τον Περιφερειάρχη κ. Κουρέτα για τη μεγάλη κατανόηση που επιδεικνύει στα ζητήματα της περιοχής του Αλμυρού, τη συμπαράστασή του στην εξεύρεση λύσεων σε αυτά και γενικότερα για την άριστη συνεργασία που έχουν σε οποιοδήποτε θέμα ανακύπτει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κατασκευή της γέφυρας του Ξηριά, η οποία δόθηκε στην κυκλοφορία μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, διευκολύνοντας την κυκλοφορία ανθρώπων και αγαθών σε ολόκληρη τη Νοτιοδυτική Μαγνησία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.